DJ Gramatik izdao svoju kriptovalutu

Autor: Poslovni dnevnik , 13. studeni 2017. u 22:00
Pravo ime Gramatika, slovenskog DJ-a i producenta, je Denis Jašarević

Slovenac sakupio 2,2 milijuna dolara.

Slovenski DJ i producent elektronske glazbe Gramatik izdavanjem 25 milijuna kriptokovanica sakupio je 2,2 milijuna dolara u u digitalnoj valuti GRMTK.

Proces prodaje kovanica, poznatiji kao crowdsale ili initial coin offering (ICO), trajao je 24 sata, javlja Dnevnik. Gramatikovi su obožavatelji kupili svih 25 milijuna kovanica po cijeni od 0,09 dolara ili 0,0003 jedinica digitalne valute ethereum. Prikupljena sredstva Gramatik, koji živi u New Yorku, i njegov tim će upotrijebiti za stvaranje nove glazbe i videa, eksperimentiranje i marketing, objašnjava se na web stranici gdje se održala prodaja.

Kupci žetona moći će kupiti njegovu glazbu, ulaznice za koncerte i ostale proizvode povezane sa slovenski producentom. Gramatik, čije pravo ime je Denis Jašarević, ističe da je cijena kriptovalute potpuno nevažna. "Molim vas, nemojte kupovati kriptovalutu ako s njima namjeravate trgovati da bi zaradili. To nije svrha ovog projekta i ni na koji način ne jamčim tržišnu vrijednost kriptovalute u budućnosti", napisao je Gramatik, dodajući kako će mu sredstva dati slobodu stvaranja nove glazbe i drugih sadržaja.

Gramatik je time postao tzv. kripto-umjetnik, kao jedan od prvih glazbenika na svijetu uključenih u poslovanje s kriptovalutama. Prodaja kovanica odvija se istovremeno s izdavanjem Gramatikovog novog EP-a, koji je predstavljen u Zürichu na uvodnom koncertu njegove turneje. Kao što je Jašarević rekao glazbenom portalu billboard.com, korištenjem tehnologije blockchain bit će izravno povezan sa svojim fanovima koji će moći kupiti njegovu glazbu kriptovalutom.  

Komentirajte prvi

New Report

Close