Digitalna revolucija

Autor: Marta Duić , 15. srpanj 2014. u 09:46
Fotografije: Thinkstock

Siemens preusmjerava svoje istraživačke aktivnosti prema inovacijama na području elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije

Siemens preusmjerava svoje istraživačke aktivnosti prema inovacijama na području elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Mnogima je poznato da je Siemens već dugo aktivan u promicanju digitalne budućnost u elektrifikaciji i automatizaciji. Instalirali su tisuće sustava za razne  klijente i konstantno prate njihove procese i funkcije.

Svaka plinska turbina i svaki proizvodni pogon ima digitalnog blizanca koji je dizajniran, simuliran i  testiran pomoću softvera. Ogromne količine podataka se skupljaju o planiranju, proizvodnji, radu i nadzor tih uređaja. Svaki high-tech CT skener sama stvara dva terabajta podataka mjesečno.

Ova šuma jedinica i nula sadrži golemo znanje koje otvara velike perspektive: Digitalna revolucija koja će sveobuhvatno promijeniti sve aspekte gospodarskih aktivnosti. Danas se više informacija generira globalno po satu nego što je ikada napisano u knjigama. A do 2020 volumen digitalnih podataka pohranjenih u svijetu će biti četrdeset do pedeset puta veća.

Na "Smart Day Data" koji će se održati 15. srpnja 2014 u Münchenu, Siemens znanstvenici će se objašnjavati kako su ti podaci ocjenjuju. Također ćemo pružiti novinarima priliku da pogledaju iza kulisa Siemensovih istraživačkih aktivnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close