Dell najavio kupnju StatSofta

Autor: Poslovni dnevnik , 01. travanj 2014. u 16:25
Obrada podataka sve je veći i unosniji posao/FOTOLIA

Ključni strateški prioritet za Dell Software je upravljanje podacima.

Dell je najavio kupnju StatSofta, vodećeg pružatelja naprednih analitičkih rješenja koja osiguravaju širok raspon rudarenja podataka, prediktivne analize i sposobnosti vizualizacije podataka, piše internetski portal ictbusiness.info.

StatSoft kombinira sveobuhvatne statističke analize s naprednom analitikom kako bi pomogao organizacijama da bolje razumiju svoje poslovanje, predviđaju promjene, povećaju agilnost i kontrolu kritičnih sustava. Preuzimanje StatSofta potiče rast portfelja Dell Softwarea za rješenja upravljanja informacijama, te istovremeno povećava otvoren pristup tvrtke prema upravljanju podacima. StatSoft nudi naprednu analitiku u setu softverskih mogućnosti koja uključuje upravljanje podacima i optimizaciju, integraciju podataka i aplikacija te analitiku velikih podataka, a sve ove usluge podupire niz usluga Dell Softwarea, skladištenja, serverskih i uslužnih ponuda te industrijskih veza.Ključni strateški prioritet za Dell Software je upravljanje podacima. Prema Gartnerovom istraživanju, više od 30 posto analitičkih projekata do 2015. dostavljat će podatke utemeljene na strukturiranim i nestrukturiranim podacima.

StatSoft se neprimjetno uklapa s Dell Software strategijom ponude potpunog seta alata za upravljanje informacijama koje osnažuju kompanije da upravljaju, integriraju i analiziraju podatke u svojim uredima te u oblaku.StatSoft pruža čitav niz naprednih analitičkih alata koji omogućuju organizacijama predviđanje budućih trendova kako bi identificirali nove mogućnosti za korisnike i prodaju, promjene u industriji, istraživanje mogućih scenarija, te smanjenje pojava prijevara kao i druge poslovne rizike. StatSoftov softver može se koristiti u uredima, u oblaku ili kao uslužni softver. Njegovim proizvodima povjerenje su već ukazala brojna sveučilišta, istraživačke institucije, korporacije i proizvodni pogoni u više od 60 zemalja, dok je tvrtka nedavno od strane Gartnera  pozicionirana u kvadrantu "Izazivači" za napredne analitičke platforme. Rješenja StatSofta se koriste se u širokom spektru industrijskih sektora, uključujući i farmaceutskoj industriji, financijskim uslugama, tehnologiji i proizvodnji, piše internetski portal ictbusiness.info. 

Komentirajte prvi

New Report

Close