Damir Sabol je Digital Shaper za 2018. godinu

Autor: Bernard Ivezić , 29. studeni 2018. u 16:19
Foto: Borna Filić / Pixsell

Sabol je prilikom preuzimanja nagrade naglasio da je još na fakultetu, kad se prvi put susreo s internetom, znao da će nove digitalne tehnologije promijeniti svijet te da je to ono čime se želi baviti u životu.

Nakon osnivača Infobipa Silvija Kutića i Izabela Jelenića lani, za ovogodišnjeg Digital Shapera godine proglašen je Damir Sabol.

Sabol je najuspješniji hrvatski startup poduzetnik, koji je kao osnivač Iskona tu tvrtku pratio od početka pa do njene prodaje Hrvatskom telekomu, a nakon kratkog zatišja na startup scenu vratio se kao osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath. Riječ je o najpoznatijoj i globalno najpopularnijoj hrvatskoj mobilnoj aplikaciji, koja broji 100 milijuna korisnika. Tvrtka Photomath nedavno je primila i investiciju od šest milijuna dolara čime je krenula u komercijalizaciju svoje aplikacije.

Nagrada je Sabolu uručena na konferenciji Digital Shapers, koja se održala u Zagrebu u četvrtak.

Sabol je prilikom preuzimanja nagrade naglasio da je još na fakultetu, kad se prvi put susreo s internetom, znao da će nove digitalne tehnologije promijeniti svijet te da je to ono čime se želi baviti u životu.
"Danas imam priliku s fenomenalnim mladim timom graditi aplikaciju Photomath koja koristi najnovije tehnologije kako bi edukaciju olakšala i činila je dostupnijom za desetine milijuna ljudi širom svijeta. Svojim primjerom pokazujemo kako jedan mali tim može korištenjem najnovijih digitalnih tehnologija kreirati globalno relevantan proizvod te mi je izuzetno drago da je to prepoznato i kroz ovu nagradu", naglasio je Sabol.
Sabola je Digital Shaperom proglasio žiri u sastavu: Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma i predsjednik žirija, Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL -a, predsjednik Uprave Valamar Riviere

Željko Kukurin, ravnateljica Ekonomskog instituta u Zagrebu Maruška Vizek, Mladen Fruk, partner u McKinsey & Company i Nikola Vrdoljak, partner u agenciji 404.
Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska, koji je organizirao konferenciju, kaže da su na jednom mjestu željeli okupiti domaće i strane stručnjake koji bi ukazali na važnost digitalnih procesa i govorili o najboljim praksama.

"Želimo isticati dobre hrvatske primjere poput Photomatha koji su pokazali da se i u maloj Hrvatskoj na digitalnoj platformi može izgraditi posao svjetskih razmjera. To je naša budućnost“, zaključuje Tewes.

Komentirajte prvi

New Report

Close