Cijelo vrijeme pogrešno punite bateriju mobitela, ovo je pravi način

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ako ne morate uvijek biti dostupni, povremeno isključite telefon.

Prosječan vijek trajanja baterije na telefonu je od jedne do dvije godine, a uz pravilnu upotrebu možete produžiti njeno trajanje...

Ovo su najčešće zablude o baterijama telefona, prema pisanju b92.

Nije dobro koristiti telefon dok se puni

Ovo nije točno. Telefon možete koristiti koliko želite, sve dok ne koristite sumnjiv punjač. Jedina posljedica je ta što će punjenje trajati duže.

Punjenje tijekom cijele noći uništava bateriju 

Većina pametnih telefona zapravo prepoznaje kada im je baterija puna i obustavlja daljnje punjenje. Ipak, nije dobro da vam je telefon na punjaču tijekom cijele noći i to stalno. Baterija će duže trajati ako telefon držite na između 40 i 80 posto kapaciteta.

Pametne telefone nikad ne treba isključivati

Ako ne morate uvijek biti dostupni, povremeno isključite telefon. Preporučuje se da to činite tijekom jedne noći tjedno.

Bolje je da bateriju dopunjavate svakodnevno, nego da svaki put idete "od nule"

Litij-jonske baterije koje ima većina suvremenih telefona bolje se drže kad su napunjene. Ako ih stalno "cijedite" do posljednje "crte", mogu postati nestabilne.

Toplina će uništiti bateriju

To je točno. Baterije ne trpe visoke temperature, a litij-jonske baterije već se dovoljno zagrijavaju tijekom punjenja i rada. I hladno vrijeme im ne odgovara, jer se u takvim uvjetima brže prazne, piše B92.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve