CIA i Pentagon učinili Amazonov biznis u oblaku najbrže rastućim

Autor: Tomislav Pili , 04. studeni 2015. u 22:00
Analitičari smatraju da je AWS na putu da postane najbrže rastuća tvrtka ikad/Thinkstock

Do 2017. tvrtka bi mogla vrijediti 160 milijardi dolara.

New York Financijaši s Wall Streeta vrlo blagonaklono gledaju na Amazonovo poslovanje s računalnim uslugama u oblaku čiji je streloviti uspon započeo zahvaljujući ugovoru s Pentagonom.

Prema procjeni Deutsche Bank, Amazon Web Services (AWS) do 2017. uprihodit će 16 milijardi dolara, a ako postane samostalna tvrtka, mogla bi vrijediti čak 160 milijardi dolara. To bi značilo da bi AWS mogao biti vrijedan gotovo kao Oracle. Takvo vrednovanje od 10 puta uvećanih prihoda analitičari te banke dobili su usporedbom s vrednovanjima najbližih konkurenata, poput Googlea.

Kako navodi Business Insider, analitičari smatraju da je AWS na putu da postane najbrže rastuća tvrtka ikad. U trećem tromjesečju tvrtki su prihodi porasli 78 posto na godišnjoj razini na 2,1 milijardi dolara. Tu je i 521 milijun dolara dobiti. Tvrtka je osnovana 2006. godine, a prije dvije godine vjetar u jedra dao im je 600 milijuna dolara vrijedan ugovor s američkom  obavještajnom službom, CIA-om. Godinu kasnije ministarstvo obrane dalo im je odobrenje da rade za tu instituciju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close