Četvrtina HGK digitalno transformirana

Autor: Bernard Ivezić , 18. ožujak 2016. u 07:42
I javnu upravu očekuje digitalna transformacija/Thinkstock

I javnu upravu očekuje digitalna transformacija, a prve vijesti sredinom travnja, poručio pomoćnik ministrice uprave B. Gršić.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) obavila je četvrtinu posla u vlastitoj digitalnoj transformaciji u okviru projekta digitalna komora, objavio je na Danu otvorenih integracija 2016., koji je u četvrtak u Zagrebu organizirao jedan od najvećih domaćih sistemskih integratora King ICT, Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša. Dodao je da je to nužnost kako bi Komora mogla uspješno nuditi usluge za 120 tisuća svojih korisnika.

 

15milijuna

eura Styria u deset godina uložila u digitalnu transformaciju

Alat tržišnog uspjeha
Boris Trupčević, direktor StyriaMedia Groupa, izjavio je da se grupa digitalno transformira već cijelo desetljeće. Naveo je da je Styria u digitalizaciju dosad uložila 15 milijuna eura. U to su uključena ulaganja u sve medije, nove poslovne procese i nove proizvode. Dodao je da se u digitalizaciju mora krenuti, ali da ne treba bespotrebno brzati. "U Hrvatskoj se, za razliku od svijeta, od digitalizacije medija slabo može zaraditi, jer zasad samo deset posto oglašivačkog budžeta završava na online medijima", istaknuo je Trupčević.

Dimitrije Trbović, predsjednik Uprave Auto Zubaka, pojasnio je da je digitalna transformacija danas alat tržišnog uspjeha. Naveo je da se konkurencija danas ne može potući ulaganjem u objekte već u nove platforme poput Neostor platforme i integracije svih poslovnih procesa unutar Auto Zubaka. Boris Bauk, direktor tvrtke Hewlett Packard Enterprise Hrvatska, kaže da digitalna transformacija nije zaobišla ni tvrtke iz IT industrije.

Navodi da je u tvrtki HPE Hrvatska digitalna transformacija omogućila skraćivanje rokova isporuke za dva tjedna uz manje troškove. Irena Langer Breznik, direktorica online trgovine eKupi, koja je poput King ICT-a dio M SAN grupacije, kaže da je za uspjeh presudna kvalitetna strategija digitalizacije. "Brzina je manje važna, ali treba se u provedbi držati tri faktorra: osvijestiti potrebu, pripremiti zaposlenike i imati tehnološkog partnera koji će implementirati rješenja kojima ćete se digitalizirati", kaže Langer Breznik.

Velik odaziv
Plamenko Barišić, predsjednik Uprave King ICT-a, zadovoljan je što je na konferenciji sudjelovalo 500 IT stručnjaka, financijaša, bankara, medijskih stručnjaka, kao i stručnjaka iz zdravstva, sudstva i školstva. "Očekivali smo velik odaziv jer je tema digitalne transformacije jako važna i zahvaća sve segmente biznisa i društva", istaknuo je Barišić.

Bernard Gršić, pomoćnik ministrice uprave, dodao je da i javnu upravu očekuje digitalna transformacija. Poručio je ipak da će se više o toj temi iz Vlade moći čuti polovicom travnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close