Cateringu za djecu, STEM-u i obiteljskoj igri 195.000 kn

Autor: Bernard Ivezić , 31. svibanj 2016. u 22:00
Startupi KliKlop, STEM i Pričaj mi/S. Strukić/PIXSELL

UniCredit Foundation financira pobjednike Impact Inkubatora.

Prva usluga cateringa dječjih obroka u Hrvatskoj, iza koje stoji startutup KliKlop, pobjednik je finalnog pitchinga zagrebačkog inkubatora za socijalno poduzetništvo Impact Inkubatora.

Slijedi robot STEMI, koji je prerastao u platformu za učenje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM), a na trećem mjestu je startup Pričaj mi, koji je razvio tematske kutije s igrama za cijelu obitelj. Pobjednici među 11 startupa, koji su prošli kroz Impact Inkubator, zajednički djele donaciju UniCredit Foundationa vrijednu 195 tisuća kuna. Inicjalno će primiti po 7500 eura svaki, a zatim ovisno o glasanju zaposlenika ZABA-e podjeliti još 6500 eura. Hermes Arriaga, voditelj Impact Inkubatora kaže da je oduševljen polaznicima.

Maurizio Carrara, predsjednik UniCredit Foundationa, kaže da je ponekad društvenim poduzetnicima dovoljno dati dodatnog znanja i poticaja da bi realizirali ideje. Maja Profuntar iz KliKlopa kaže da će zahvaljujući Impact Inkubatoru i financijskoj injekciji UniCredit Foundationa već u rujnu započeti s prvim isporukama obroka djeci. "Otvaramo novi kanal prodaje za OPG-ove prema vrtićima, a zatim i drugim kupcima, kako bi podigli kvalitetu prehrane djece", kaže Profuntar. Mario Trošelj iz STEM-a kaže da u rujnu kreću s isporukama robota iz uspješne crowdfunding kampanje koju su imali krajem prošle godine. Antonia Ćosić iz startupa Pričaj mi kaže da će u rujnu započeti proizvodnju i prodaju prvih kutija-igara.

Komentirajte prvi

New Report

Close