Buzzz – hrvatski projekt koji kreće u osvajanje svjetskih tech konferencija

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2015. u 11:35
Foto: BizIT

Startup scena u Hrvatskoj je još uvijek relativno mala, ali izrazito uspješna.

Startup scena u Hrvatskoj je još uvijek relativno mala, ali izrazito uspješna. Neka od inovativnih rješenja s hrvatskim potpisom već su privukla pažnju svjetske javnosti, ali i ozbiljnih investitora. Jedno od onih koji je tek krenulo u takav pothvat je i Buzzz – mobilna aplikacija koja bi trebala olakšati život i komunikaciju na relaciji roditelj – vrtić. Da je riječ o projektu koji obećava potvrdila je i pozivnica s nedavno održanog Collisiona u Las Vegasu, gdje je Buzzz svrstan među 120 najboljih na svijetu.

Marko Krznarić i Boris Lemić iz tvrtke Tools 4 Schools ovu su aplikaciju napravili vođeni vlastitim potrebama – obojica su očevi male djece u čiji su život htjeli biti uključeni i kada nisu pored njih.

Što je točno Buzzz i kome je namijenjen?

Buzzz je mobilna aplikacija namijenjena prvenstveno roditeljima. S obzirom na to da djeca u vrtiću nerijetko provedu i veći dio dana, putem Buzzza roditelji dobivaju bitne informacije gdje god se nalazili. Tako uvijek mogu znati što i kada im je dijete pojelo, koliko je vremena provelo spavajući ili igrajući se. Dakle riječ je o informacijama o kojima većina roditelja ionako uvijek zapitkuje tete prilikom dolaska po svoju djecu.

Buzzz radi na svim operativnim sustavima koji su zastupljeni na tržištu (iOS, Android i WindowsPhone) i to nam je izuzetno bitno.

U kratkim crtama, od ideje do izvedbe, kako je tekao razvojni put?

Ideja je nastala u našem uredu jer smo i sami roditelji. Primijetili smo da svaki dan kada radimo često razmišljamo o našoj djeci i mučimo se mislima poput što sad rade, jesu li dobro,  uživaju li i slično. Isto tako htjeli smo vrtićima i sličnim institucijama  omogućiti da budu konkuretniji, bolji ali i štedljiviji.

Tako osim Buzzza kojim se služe roditelji, postoji i HoneyComb – aplikacija namijenjena vrtićima.

Sve naše želje zadale su nam izuzetno velike probleme u razvoju jer zadatak je bio stvoriti aplikaciju sigurnu za roditelje, a koja bi istovremeno bila pristupačna i efikasna prilikom unosa podataka u vrtićima.

Sigurnost roditeljske aplikacije smo vrlo brzo savladali, dok je razvoj sučelja (UI) za institucije trajao gotovo godinu dana. Mjerili smo primjerice istovremeno unos dnevnika spavanja u pisanom obliku i uporabom aplikacije – aplikacija je bila triput brža.

Na kraju procesa razvoja bili smo jako zadovoljni viđenim sada su vani sve mobilne aplikacije i to na svim sučeljima, dok se aplikacija za vrtiće vrti na jednom od najjačih servera u svijetu.

 Cijeli članak pročitajte ovdje. Objavljen je na blogu BizIT.

Komentirajte prvi

New Report

Close