Brz, točan 
i siguran uvid dokumentacije uz mali trošak

Autor: Marta Duić , 22. listopad 2015. u 22:01
Do svakog se pojedinog predmeta dolazi u par klikova, Fotolia

Projekt praćenje dokumenata RFID tehnologijom rješava problem nadziranja i pohrane podataka.

Zagrebačka tvrtka Selmet, jedna od vodećih regionalna tvrtki u barkod i RFID rješenjima, među mnogobrojnim svojim projektima voli istaknuti i projekt praćenja dokumenata RFID tehnologijom. Ovaj projekt je implementiran u Hrvatskoj agenciji za lijekove (HALMED) i može se zaista smatrati rješenjem vrhunskog dometa u ovom području suvremene tehnologije. Inače, HALMED je hrvatska regulatorna agencija, osnovana 1. listopada 2003. godine, a koja djeluje unutar EU regulatorne mreže.

HALMED je pravni sljednik Hrvatskog zavoda za kontrolu lijekova i Hrvatskog zavod za kontrolu imunobioloških preparata, ali s puno širim djelokrugom rada. Agencija obavlja poslove vezane uz lijekove, medicinske proizvode i homeopatske lijekove sukladno zakonskim i podzakonskim propisima. Ova Agencija tako u svojoj arhivi ima preko 150.000 predmeta, odnosno važnih dokumenata za praćenje – registratora, dokumenata, fascikala, CD-a i slično.

Praćenje kolanja dokumentacije vrlo je dinamično, a sigurnost pohrane više je nego kompleksna, te je implementacija suvremene tehnologije bila nužna i neizbježna. Ovo rješenje koje im je pružio Selmet omogućava uvid u lokaciju svakog pojedinog predmeta u stvarnom vremenu, sigurnost pri izuzimanju povjerljivih dokumenata, brzinu u izuzimanju i arhiviranju, inventuru u kratkom vremenu s minimalnim troškovima te apsolutnu točnost. Sustav je vezan na document management sustav tvrtke Omega softver. Ove zaista velike količine dokumentacije nemoguće bi bilo pratiti i nadzirati bilo kojom drugom tehnologijom, a ovako je taj proces ubrzan i siguran.

Iako RFID više i nije toliko nova tehnologija, primjenjiva je u svim granama ljudske djelatnosti, a omogućava automatizaciju u poslovnim procesima, modernizaciju poslovanja i priprema nas za nadolazeći svijet IoT (Internet of things). “Ponosni smo na naše rješenje u Halmedu, koje doista ne kaska ni za kojim svjetskim rješenjem. Ovo je jedan u nizu projekata u kojem je implementacijom suvremene tehnologije riješeno puno problema. Dokazali smo da smo spremni za vremena koja dolaze, RFID tehnologija je i kod nas sve popularnija i sve se više koristi.

Više nije pitanje hoće li ova tehnologija zaživjeti, već koliko smo spremi i educirani dočekati ovu novu industrijsku eru”, poručio je Veljko Bituh, direktor tvrtke Selmet. 

Komentirajte prvi

New Report

Close