Besplatni IT laboratorij u Tehnološkom parku

Autor: Bernard Ivezić , 11. lipanj 2013. u 22:00
Boris Bauk, direktor HP-a Hrvatska, i Frane Šesnić, direktor Tehnološkog parka Zagreb/PIXSELL

Ugovor u Zagrebu vrijedan je više od 50.000 eura.

Tehnološki park Zagreb zajedno s tvrtkom Hewlett-Packard, tržišnim liderom u prodaji računala u Hrvatskoj, ugovorio je osnovanje prvog besplatnog IT laboratorija u Hrvatskoj vrijednog više od 50.000 eura.

 

Šesnić

Cilj je poticati stvaranje i razvoj IT tvrtki baziranih na inovacijama i znanju, uz potporu tehnoloških partnera poput tvrtke HP Hrvatska

Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije i Tehnološkog parka Zagreb kaže da će sve tvrtke uz predbilježbu moći besplatno koristiti opremu iz laboratorija. "Cilj je poticati stvaranje i razvoj IT tvrtki baziranih na inovacijama i znanju, uz potporu tehnoloških partnera poput tvrtke HP Hrvatska", kaže Šesnić. Ognjen Roglić iz HP-a Hrvatska kaže da žele inovativnim tvrtkama omogućiti pristup testnoj opremi koju si same ne mogu priuštiti. "To je prilika da testiraju rješenja koja se temelje na cloudu, mobilni softver, zatim softver za velike poslovne korisnike i druga rješenja s kojima žele izaći na natječaje i provjeriti, pa čak i certificirati na našoj opremi", pojašnjava Roglić. Boris Bauk, direktor HP-a Hrvatska, kaže da razvijaju partnersku mrežu kojoj će u suradnji s Tehnološkim parkom omogućiti pristup resursima s kojima raspolažu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close