Bellabeatov Leaf umjesto Abrakadabre prodaje Mobis

Autor: Bernard Ivezić , 14. svibanj 2017. u 22:00
Leaf je 'smart' privjesak Bellabeata Sanda Mura/ Dalibor Urukalović/PIXSELL

Jedan od vodećih distributera mobilnih uređaja Agrokorovoj web trgovini preoteo ekskluzivna prava za proizvod hrvatskog startupa.

Mobis, jedan od najvećih distributera mobitela u Hrvatskoj, preoteo je Agrokorovoj Abrakadabri prodaju pametnog privjeska Leaf hrvatskog startupa Bellabeata.

Leaf je najprodavaniji hrvatski uređaj u kategoriji interneta stvari (IoT) na svijetu. Iako Bellabeat nije objavio podatke o ukupnoj prodaji Leafa, i podacima o 120 tisuća predbilježbi, te narudžbi od 65 tisuća komada koju su napravili američki lanci Target i Best Buy, već mu je dovoljno da se nađe na vrhu. Todorićeva Abrakadabra je prilikom lansiranja u ožujku 2016., činjenicu da prodaje Bellabeatov Leaf i pametan električni bicikl Greyp Rimac Automobila isticala kao svoju prednost.

Navodila da je ekskluzivni prodavač za hrvatsko tržište. I dok je Greyp i dalje u njihovoj ponudi, sada je, piše na web stranicama Bellabeata, jedini prodavač Leafa u Hrvatskoj tvrtka Mobis. U toj tvrtki navode da je Bellabeat jedan od najpopularnijih komada nakita za žene na svijetu. U ponudi imaju četiri modela. "Leaf je dizajniran da ženama pomogne u borbi sa stresom te da u kombinaciji s posebnm aplikacijom prati parametre organizma kako bi se bolje mogli suočiti s mogućim posljedicama napornog radnog dana", kaže Martina Marinović iz Mobisa.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kaj znači najpopularniji kad drugih IoT hrvatskih uređaja i nema. I kaj znače te brojke predbilježbe koje već godinama objavljuju. Pa jel počela prodaja ili nije, ako jest zašto taje brojke.

New Report

Close