Baggizmo će razviti i novu školsku torbu

Autor: Bernard Ivezić , 30. lipanj 2015. u 22:00
Najavljuju širenje ponude s tri nova modela

Hrvatski dizajnerski startup skupio gotovo četvrt milijuna kuna.

Baggizmo, prvi hrvatski dizajnerski startup koji skuplja novac preko Kickstartera, objavio je u utorak da je za manje od 30 dana prikupio gotovo četvrt milijuna kuna ili više od 35 tisuća dolara za razvoj. Najveći broj od ukupno 350 narudžbi za prvu seriju Baggizmo muških torbi za gadgete došao je iz SAD-a.

Slijede narudžbe iz Azije i na kraju Europe. Ladislav Jurić, osnivač Baggizma vrlo je zadovoljan što će nove torbe, koje su razvijene u Hrvatskoj u kojoj će se i proizvoditi, uglavnom u izvoz. "Vjerujem da smo pokazali da se ulaganje u hrvatske stručnjake i dodanu vrijednost isplati, jer je Baggizmo rezultat jednog velikog tima profesionalaca koji su doprinijeli da ga prepozna zahtjevno međunarodno tržište", kaže Jurić. Navodi da proizvodnja kreće 8. srpnja, čim završi kampanja na Kickstarteru.

Torbe će proizvoditi zagrebački obrt KOArt, koji će otvoriti četiri nova radna mjesta samo za proizvodnju Baggizma. Naime, torbe se proizvode ručno i izrada jednog komada traje dva dana. Jurić najavljuje širenje ponude s tri nova modela torbi. Baggizmo planira napraviti i verziju torbe za žene te slabovidne osobe. Usto razvijat će novu školsku torbu za djecu koja na nastavu ne idu s hrpom udžbenika već mobitelom, punjačem i tabletom.

Komentirajte prvi

New Report

Close