Australska policija: Appleove karte opasne su za život vozača

Autor: Agencija VLM , 11. prosinac 2012. u 12:36
EPA

Prema Appleovim kartama, grad Mildura nalazi se 70 kilometara dalje od stvarne lokacije

Policija australske savezne države Victorije jučer je upozorila na to da nepravilnosti u Appleovoj aplikaciji s geografskim kartama mogu biti opasne za život vozača. Policajci u Milduri rekli su da su više puta morali priskočiti u pomoć vozačima koji su se izgubili slijedeći kontroverzne Appleove karte.

Prema Appleovim kartama, Mildura se nalazi 70 kilometara dalje od stvarne lokacije, usred Nacionalnog parka Murray-Sunset. Mnogi su vozači stoga zaglavili u Nacionalnom parku u kojemu nema vode, a temperature dosežu 46 Celzijevih stupnjeva, što može biti vrlo opasno. Neki od vozača bili su 24 sata bez vode i hrane te su dugo pješačili po opasnim područjima kako bi došli do telefona.

Ovo je posljednja u nizu kritika upućenih problematičnim Appleovim kartama za iOS 6, koje su zbog nepravilnosti naišle na brojne kritike korisnika nakon predstavljanja u rujnu. Glavni izvršni direktor tvrtke Tim Cook prošli se tjedan ispričao i priznao da je Apple pogriješio te preporučio korištenje konkurentskog Google Mapsa dok se problem ne riješi.

Komentirajte prvi

New Report

Close