Aston Martin priprema elektroauto

Autor: Maria Mrvelj , 18. veljača 2016. u 21:59
Električni Aston dolazi 2018./REUTERS

U razvoju će britanska tvrtka surađivati s kineskim LeEcom.

Britanski proizvođač sportskih automobila Aston Martin surađivat će s kineskom elektroničkom tvrtkom LeEco na razvoju prvog električnog automobila ove britanske tvrtke. Aston Martin i LeEco potvrdili su da će dizajnirati automobil baziran na već postojećem Aston Martinovom modelu Rapid S, iako financijsko pitanje još uvijek nisu zaključili.

Prema dosadašnim informacijama, LeEco će osigurati sustav za vožnju i bateriju za automobil, koje će ugraditi Aston Martin. Izvršni direktor britanske kompanije Andy Palmer rekao je da će se automobil na tržištu pojaviti 2018. , a bit će proizveden u Gaydonu u Engleskoj. Žele napraviti dostojnog rivala Modelu S tvrtke Tesla Motors.

"Lansiranje novog modela Rapid E na tržište 2018. bit će ogroman korak za obje kompanije", rekao je Palmer. Iz LeEco-a već su se organizirali oko same promocije automobila, te je osnivač divizije za automobile Lei Ding izjavio kako njihovu web stranicu posjećuje više od 300 milijuna ljudi, te bi besplatno mogli oglašavati Aston Martin. Čak bi uključili u promociju uključili i slavne osobe. Kineska je vlada već odavno uključena u promoviranje električnih automobila kako bi se smanjila zagađenosti zraka.

Komentirajte prvi

New Report

Close