Asseco SEE proširio se na četvrto tržište u Africi

Autor: Bernard Ivezić , 07. ožujak 2016. u 22:00
U Egiptu osvojili posao za lizing kuću/FOTOLIA

Nakon Benina, Gvineje, Burkine Faso i Egipta idu u Kamerun, Senegal, Ganu…

Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE), jedna od najvećih IT tvrtki u Hrvatskoj objavila je da širi svoje poslovanje u Africi. Kompanija je u konkurenciji 12 proizvođača osvojila posao uvođenja Paypro POS terminala za tvrtku Global Leasing Company u Egiptu.

"Asseco SEE je već napravio slične poslove u Republici Benin, Gvineji i Burkini Faso, a plan nam je proširiti se i na Kamerun, Senegal, Obalu bjelokosti i Ganu", navode u kompaniji. Upravo su sustavi za plaćanja segment u kojem je Asseco SEE lani ostvario najveći rast od 18 posto na 38,3 milijuna eura.

Ukupan prihod bio je na razini godine prije, odnosno na 116,4 milijuna eura. Neto dobit porasla je za 12 posto na 10,4 milijuna eura, a operativna dobit porasla je za 1,7 postotnih poena na 10,9 posto.  Uz rješenja za plaćanje, tvrtka je najveći rast imala još u bankarstvu od 14 posto na 32,1 milijun eura te prodaje vlastitih rješenja od 6,5 posto na 71 milijun eura. Piotr Jeleński, čelnik Asseca SEE iznimno je zadovoljan što se struktura prihoda okrenula u korist vlastitih proizvoda i usluga. Asseco SEE je u osam godina povezao se i preuzeo četiri IT tvrtke u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close