Asseco SEE izdvojio kartično poslovanje u tvrtku Payten

Autor: Bernard Ivezić , 13. rujan 2017. u 22:01
Igor Gržalja, čelnik Asseco SEE Hrvatska

U Hrvatskoj rasli 54% u prvom polugodištu, a još brži napredak traže u izdvajaju najbržerastućeg dijela poslovanja.

Asseco SEE Hrvatska, IT tvrtka s najvećim fintech potencijalom u Hrvatskoj, odvaja svoj najbržerastući biznis u zasebnu tvrtku.

Nova tvrtka Payten počet će s radom krajem rujna. Odgovarat će središnjici Asseca SEE i bavit će se razvojem, prodajom i podrškom rješenjima za kartično poslovanje. Na domaćem tržištu tvrtka drži 46 posto bankomata i 40 posto POS uređaja. Nominalno riječ je više od 2100 bankomata i više od 40 tisuća POS terminala i blagajni. Hrvatski ogranak Asseca SEE pohvalio se da u ovoj godini bilježi rast od 54 posto u odnosu na prvo polugodište lani.

Njime upravlja Igor Gržalja. Upravu pak nove tvrtke Payten za hrvatsko tržište preuzet će Ivan Bušić, dosadašnji član Uprave Asseco SEE Hrvatska i Ljiljana Ivanek koja će zadržati i svoju postojeću poziciju članice Uprave unutar Asseco SEE Hrvatska. Igor Gržalja, predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska kaže da su u ovoj godini, što samostalno što s partnerima, razvili niz rješenja za financijski sektor. Kao primjere navodi rješenje za jednostavno otvaranje bankovnog računa uz selfi putem mobilnog uređaja, usluge beskontaktnog podizanja gotovine te napredno HCE rješenje uz koji pametni telefon postaje kreditna kartica.

"Očekujem da će nam nova organizacijska struktura omogućiti razvoj još više naprednih tehnoloških rješenja za naše korisnike", kaže Gržalja. Ivan Bušić, čelnik Payten u Hrvatskoj kaže da se područje kartičnog poslovanja vrlo ubrzano razvija i postaje zasebna grana djelatnosti. "S Paytenom otvaramo mogućnost širenja na nova tržišta čime ćemo našim korisnicima moći dati bolji uvid u iskustva i trendove s drugih tržišta te doprinijeti njihovoj konkurentnosti", kaže Bušić.

Komentirajte prvi

New Report

Close