Apple ulazi u internetsku televiziju

Autor: Tomislav Pili , 18. ožujak 2015. u 12:51
Tim Cook, Apple/REUTERS

Nova niša.

Tehnološki div Apple u pregovorima je s vodećim američkim televizijskim kućama poput Foxa i ABC-a o pokretanju internetske televizije na koju bi se korisnici pretplaćivali, doznaje Wall Street Journal.

O Appleovu ulasku na televizijsko tržište već se duže špekulira. No, TV usluga trenutno najprofitabilnije kompanije na svijetu ne bi se temeljila na tradicionalnim platformama, poput kablovske ili satelitske televizije, već na internetskom "streamingu". Nova usluga bi gledateljima nudila programske sadržaje koje žele gledati jer posljednja istraživanja tržišta govore da su korisnici više zainteresirani za "a la carte" usluge, a ne za pakete s gomilom televizijskih kanala koje većinom nikada ni ne pogledaju.

Zanimljivo, navodno je suosnivač Applea Steve Jobs jednom prilikom rekao kako kompanija nikada neće proizvoditi televizore jer on nije volio televiziju. No, sadašnji izvršni direktor Tim Cook nekoliko je puta naglasio kako je televizija područje velikog interesa za kompaniju. "Televizija je jedna od onih stvari koje su, budimo iskreni, ostale u 70-im godinama. Sučelje je grozno", izjavio je prošle godine Cook. 

Komentirajte prvi

New Report

Close