Apple i Samsung u mobitele će ugrađivati alat za daljinsko brisanje podataka

Autor: Agencija VLM , 16. travanj 2014. u 14:30
Foto: Thinkstock

Ovaj alat također bi spriječio reaktivaciju uređaja bez korisnikove dozvole, uključujući i resetiranje na tvorničke postavke

Apple, Google, Microsoft, Samsung i Nokia samo su neki od najvećih proizvođača mobilnih uređaja koji su potpisali sporazum o sustavu protiv krađe, prenosi Mashable. Sporazum obvezuje proizvođače da na smartphoneima koje proizvedu nakon srpnja 2015. godine za prodaju u SAD-u moraju imati alat protiv krađe koji bi korisnicima omogućio da daljinski obrišu sve podatke s uređaja, koji bi tako postao neupotrebljiv.

Ovaj alat također bi spriječio reaktivaciju uređaja bez korisnikove dozvole, uključujući i resetiranje na tvorničke postavke. Sustav korisniku omogućuje da u slučaju pronalaska uređaja poništi brisanje i vrati podatke.

Slični sustavi protiv krađe već postoji na nekim uređajima. Apple je u operativni sustav iOS 7 uveo mogućnost Activation Lock, koja zaključava uređaj nakon što prijavite da je nestao ili ukraden. Korisnici uređaja s Androidom mogu učiniti sličnu stvar putem Android Device Managera.

Komentirajte prvi

New Report

Close