Apple i dalje ima primat među korisnicima

80 posto korisnika služi se sa nešto više od 7 posto svih uređaja 80 posto korisnika služi se sa nešto više od 7 posto svih uređaja

Programeri preferiraju Appleov iOS sistem jer se njime koristi najviše ljudi.

Želite li kreirati aplikacije za više od 90 posto svih postojećih uređaja poput mobitela ili kompjutora znači da morate podržavati 331 različita modela, pokazalo je izvješće tvrtke Flurry koja se bavi analizom mobilnih aplikacija, a prenosi portal CNET News.

No,svega malo više od sedam posto svih uređaja nalazi se u rukama 80 posto aktivnih korisnika. Pitanje je kako programeri mogu odlučiti u kojem smjeru krenuti odnosno je li važno prvo izabrati uređaj ili operativni sistem za aplikaciju koju žele razviti? I dok velike inovativne kompanije imaju vremena, novca i stručnjake, malim i nezavisnim programerima nedostaje tih resursa. No, borba se ipak vodi. Ako izabiru uređaj za koji će razvijati aplikaciju moraju voditi računa o tome koji je operativni sustav u pitanju, koja je veličina ekrana i o drugim faktorima. Drugi je način da se fokusiraju na opertivne sisteme koji također omogućuju revoluciju za malo novaca. Programeri i dalje preferiraju Appleov iOS sistem jer smatraju da se njime služi najviše korisnika, što je potvrdilo i izvješće tvrtke Flurry. CNET News navodi da danas iPhone i iPad imaju 14 puta više korisnika nego ostali uređaji koji se koriste drugim operativnim sistemimaa. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!