Aplikacija s cijenama goriva dostupna korisnicima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. ožujak 2015. u 14:01
Foto: Ministarstvo gospodarstva

Mobilna aplikacija s cijenama goriva na benzinskim postajama dovršena je i besplatno dostupna.

Mobilna aplikacija s cijenama goriva na benzinskim postajama dovršena je i besplatno dostupna na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, izvijestio je u srijedu ministar Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare.

Aplikaciju se može instalirati na sve vrste mobilnih uređaja. Korisnici uz njezinu pomoć mogu pratiti kretanje cijena na benzinskim postajama i usporediti ih.

Uz informacije o cijenama derivata, aplikacija će putem geolokacije ili pretraživanja davati informacije o udaljenosti korisnika od benzinske postaje, kao i druge korisne informacije za vozače, poput radnog vremena ili postojanja pristupa za invalide, itd.

Putem portala o cijenama goriva i aplikacije potrošači mogu prijaviti sve uočene nepravilnosti u cijenama motornih goriva, primjerice eventualna odstupanja od cijena dostavljenih Ministarstvu gospodarstva.

Iz tog ministarstva ističu kako, uz dodatno povećanje prava i zaštite potrošača te pružanje nove usluge vozačima, žele potaknuti i tržišno natjecanje među trgovcima motornim gorivima.

Naime, od 15. veljače trgovci svaku promjenu maloprodajne cijene naftnih derivata i/ili biogoriva moraju dostaviti Ministarstvu. Te promjene vidjet će se na portalu i aplikaciji. Potrošači stoga mogu usporediti prijavljene cijena s onima na postajama i u slučaju neslaganja izvijestiti inspekciju Ministarstva gospodarstva.

Ministar gospodarstva Vrdoljak poručio je trgovcima da će oni koji budu imali cijene znatno više od drugih, riskirati gubitak tržišta i obratno, oni s povoljnim cijenama mogu očekivati veći tržišni uspjeh.

Na pitanje koliko je koštala izrada portala i aplikacije, Vrdoljak odgovora da je sto tisuća kuna, koliko su iznosili ti troškovi, povoljno s obzirom na to da je razvijen vrlo efikasan alat za poticanje punog tržišnog natjecanja.

U Ministarstvu kažu da je u tijeku razvoj inačice aplikacije za engleskom jeziku, koja bi od posebne koristi trebala biti turistima.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Hoće li se u domaćim medijima konačno pojaviti jedan projekat koji je stvarno uspješan i nedajbože donosi novac. Ovo već postaje tragikomično, uvijek se spominje par istih ljudi čiji projekti tavore godinama na mjestu.

Kvarite ljudima entuzijazam

Al su se razvikali zbog obične aplkacije, kao da možeš besplatno točiti iz samog mobitela!! Baš me zanima tko će voziti do prve benzinske koja je povoljnija 3 lipe, a usput, možda je i cisterna prilljučena…

“Aplikaciju se može instalirati na sve vrste mobilnih uređaja.”

Ovo nije istina. Ako pratite link koji ste sami objavili vidjeti će te da ista tvrdnja ne stoji.

New Report

Close