Addiko banka u Hrvatskoj planira bankariti preko Vibera

Autor: Bernard Ivezić , 27. travanj 2017. u 10:55
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Addiko u Hrvatskoj.

Addiko banka planira u Hrvatskoj predstaviti bankarenje preko Vibera. Velimir Stanojević, menadžer za razvoj digitalnih proizvoda za Addiko grupaciju, na konferenciji Windays17 premijerno je predstavio novu uslugu.

U veljači su počeli testirati u BiH, prvi su rezultati dobri. Kad će usluga bila dostupna u Hrvatskoj zasad nije otkrio. "Sad ćemo kroz testiranja vidjeti na koji će način korisnici i koje bankarske usluge najbolje prihvatiti. Mogu tek reći da je u BiH i Srbiji Viber prisutniji nego u Hrvatskoj, gdje su primjerice Whatsapp i Facebook tržišno jači", kaže Stanojević.

Ističe da je nova usluga dio projekta digitalne transformacije banke sa zajedničkom platformom za Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Srbiju i Crnu Goru. Projekt digitalne transformacije daleko je širi. Uključuje ulazak banke na nove kanale i stvaranje mreže partnerstava s tehnološkim kompanijama. U svijetu slična partnerstva već prakticiraju kompanije poput Facebooka, a banka je u dogovoru sa svojim tehnološkim partnerom, Comtradeom, odlučila napraviti partnerstvo s Viberom.

Tako je Addiko postao prva banka u SIE koja je ponudila usluge plaćanja preko Vibera. "Bankama slijedi ulazak u nove kanale i stvaranje partnerstava, a vjerujem da će u budućnosti morati ući i u druge industrije", kaže Stanojević. 

Komentirajte prvi

New Report

Close