7 rješenja za spori internet

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2015. u 10:33
Foto: Thinkstock

Doktorant fizike na Imperial Collegeu u Londonu, otkrio je pomoću matematike koje je najbolje mjesto za smještaj bežičnog routera.

Jason Cole, doktorant fizike na Imperial Collegeu u Londonu, otkrio je pomoću matematike koje je najbolje mjesto za smještaj bežičnog routera. 

Kako piše N1, Cole se za svoj stan poslužio Helmholtzovom jednadžbom koja se koristi za mapiranje elektromagnetskih polja poput onih koje emitira router. 

Otkrio je da je smještanje routera u daleki, neupadljivi kut nije idealno za dobru vezu, iako nas većina čini upravo to

1. Postavite router na središnju poziciju
Vjerojatno su žice za priključak routera postavljene u kutu prostorije, ali je bolje kad ih razvuče bliže sredini. U idealnom slučaju, to bi bilo u vidokrugu gdje god sjedite i najviše koristite internet.

2. Ne stavljajte router u kuhinju
"Svi metali reflektiraju elektromagnetsku energiju prilično učinkovito", rekao je Cole za Huff. Zato kuhinja nije najbolje mjesto za router.

3. "Neprijatelji" su i betonski i zidovi od opeke
"Svi materijali reflektiraju dio zračenja. No neki ga apsorbiraju vrlo snažno, osobito beton", rekao je Cole. 

4. Ne stavljajte router blizu mikrovalne
Ako ste primijetili da internet uspori svaki put kad uključite mikrovalnu, nije vam se samo učinilo. Mikrovalovi rade na sličnoj frekvenciji kao i router.

5. Postavite ga visoko
WiFi router emitira radio valove koji se šire van i prema dolje iz izvora. Montaža rutera na zid ili postavljanje na visoku policu može dati bolji signal, pogotovo ako živite u kući i želite dobru vezu na više etaža.

6. Postavite antenu prema gore
U višekatnim domovima pozicioniranje antena routera bočno može vam pomoći da dobijete bolji signal na katu. Podizanjem antene uvis omogućujete routeru veći bočni domet.

7. Dvaput razmislite o stavljanju routera u prostoriju s puno ljudi
WiFi signal ne prolazi kroz Vodu. Budući da su ljudi uglavnom voda, gomila nas u sobi zajedno može ometati signal. Možda ste primijetili da se internetska veza pogoršava u pretrpanim prostorima.

Komentirajte prvi

New Report

Close