7 korisnih mogućnosti novog Gmaila

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2018. u 09:28
Foto: Thinkstock

Novi Gmail donosi brojne nove opcije, a ovo su neke od njih.

Pametan odgovor i na web verziji

Ako ste do sada već upotrebljavali mobilne aplikacije Gmail ili Inbox, vjerojatno ste vidjeli pametan odgovor. Google koristi algoritme strojnog učenja kako bi naučio obrasce i predstavio vam tri mogućnosti za koje misli da biste ih mogli koristiti. I iznenađujuće dobro odabire razumne odgovore,piše tportal.

Brže upravljajte pristiglom poštom

Da biste izvršili radnju iz pristigle pošte prije ponovnog uređivanja usluge Gmail, do sada ste trebali odabrati e-poruku i zatim radnju s vrha prozora. Sada to možete povlačenjem poruke mišem kako biste vidjeli opcije.

Otvaranje priloga iz prikaza pristigle pošte bez da prvo otvorite e-poštu

Da biste to učinili, morat ćete postaviti prikaz zaslona na 'Zadano'. Kliknite zupčanik (Postavke) u gornjem desnom kutu, odaberite Gumb za prikaz i odaberite Zadano.

Prilagodljiva desna bočna traka

Jedna od novih značajki Gmaila koje ćete uočiti odmah jest bočna traka s desne strane pristigle pošte. Prema zadanim postavkama postoje ikone za Google kalendar, Google Keep i Google zadatke. Jednostavno kliknite jedan od njih da biste otvorili tanku bočnu traku i tu ćete moći provjeriti kalendar, datoteke iz Google Keep opcije i zadatke (Tasks) iz pristigle pošte.

Odgoda e-pošte

Mnogi korisnici Gmaila imaju funkciju odgode. Kako ona radi? Pa kliknete na odgodu, obavijestite sustav kada želite da se e-poruka ponovno pojavljuje u pristigloj pošti i ona će do tada nestati. Korisna je za e-poštu koja nije trenutan prioritet i samo vam smeta, ane želite zaboraviti na nju.

Lakše upravljanje dodacima

Dodaci su odličan način da bolje iskoristite Gmail, a sadrže zakazivanje e-pošte, dodavanje potpisa, pričvršćivanje stavki iz softvera za upravljanje projektima i još mnogo toga. U novom Gmailu, kada dodate neki od tih dodataka, možete vidjeti ikonu na desnoj bočnoj traci i na primjenjivim porukama e-pošte. 

Još značajki Gmaila koje dolaze uskoro

Iz Googlea kažu kako će korisnicima predstaviti još novih značajki u narednih nekoliko tjedana. Neke od njih su administrativne prirode, poput one za 'zabranu opcije za prosljeđivanje, kopiranje, preuzimanje ili ispis poruka', datum isteka nakon kojeg će e-adresa nestati i 'Nudge' koja će vas podsjetiti na neodgovorenu poštu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close