5 zanimljivosti o kineskoj tvrtki Huawei

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2014. u 14:46
Sjedište Huaweija u Shenzhenu (Press foto)

Kineski Huawei je u trećem kvartalu ove godine isporučio više od 32 milijuna uređaja.

Kineski Huawei je u trećem kvartalu ove godine isporučio više od 32 milijuna uređaja od čega 16,8 milijuna pametnih telefona, što je za 26 posto više nego u istom razdoblju 2013. godine, priopćeno je danas iz kompanije.

Udio uređaja srednje i najviše kategorije porastao je za čak 162 posto, odnosno viša klasa uređaja čini 26 posto u ukupnom broju isporučenih mobitela. Kako kažu iz tvrtke, ti rezultati nastavak su "uspješne poslovne politike s najnovijim vodećim pametnim telefonima Ascend P7 i Ascend Mate7, a prepoznatljivost brenda potvrdio je nedavno i Interbrandov godišnji izvještaj najboljih svjetskih robnih marki pri čemu je Huawei prvi kineski brend koji je uvršten na tu prestižnu ljestvicu".

Iz priopćenja Huaweija izdvajamo nekoliko zanimljivosti o toj kineskoj kompaniji:

  • Huawei je sponzor nekoliko sportskih organizacija i nedavno su produžili partnerstvo sa španjolskim nogometnim klubom Atlético de Madrid te započeli suradnju s turskim nogometnim klubom Galatasaray SK.
     
  • U listopadu ove godine Interbrand je uvrstio Huawei, odnosno njegovu poslovnu jedinicu za korisnike, u izvještaj 'Best Global Brands Report' pri čemu je Huawei prva tvrtka iz Kine na tom popisu. Vrijednost robne marke procijenjena je na 4,3 milijarde dolara.
     
  • Pametni telefon Huawei Ascend Mate7, predstavljen 4. rujna ove godine, rasprodan je već prvi dan kada je bio dostupan na policama u više od tisuću maloprodajnih trgovina u Kini.
     
  • Huawei je u 2013. godini bio treći proizvođač pametnih telefona u svijetu, a kompanija je svojim proizvodima i uslugama prisutna u preko 170 zemalja.
     
  • Tvrtka ima više od 16 centara za istraživanje i razvoj, u zemljama poput SAD-a, Njemačke, Švedske, Rusije, Indije i Kine.

Komentirajte prvi

New Report

Close