5 stvari koje morate znati o Facebook Messengeru

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2014. u 16:31
Foto: Thinkstock

Facebook je napravio Messenger Help Page kao podršku korisnicima.

Facebook Messenger aplikacija pojavila se prije tri godine, a oko nje su se pojavile mnoge kontroverze koje su danas posebno aktualne. 

Kako prenosi ajc.com, Facebook posljednjih par tjedana upozorava korisnike Apple i Android mobitela da je aplikacija obavezna kako bi se zadržala funkcionalnost slanja i primanja poruka.

Ipak, nezadovoljni Facebook korisnici nevoljko preuzimaju  aplikaciju, a kako bi im pobliže objasnio svojstva aplikacije, Facebook je napravio Messenger Help Page kao podršku korisnicima:

Što je Facebook Messenger?
Radi se o brzoj besplatnoj aplikaciji koja nudi mnogo više od sučelja koje se nalazi na mobitelu. Omogućuje dopisivanje bez otvaranja Facebooka, dopisivanje s ljudima iz imenika s kojima niste FB prijatelji i telefonske razgovore s ljudima u inozemstvu.

Na koje uređaje se odnosi?
Trenutno, isključivo korisnici Android i Apple mobitela koji se služe glavnom Facebook aplikacijom trebaju brinuti o Facebook Messengeru, naravno ako žele zadržati funkcionalnosti poruka. Korisnicima računala i tableta nije potrebna aplikacija.

Aplikacija nije nova
Iako je aplikacija stvorena 2011., tek posljednjih tjedana Facebook poziva mobilne korisnike da je skinu jer će im bez aplikacije u jednom trenu biti onemogućeno slati i primati Facebook poruke.

Uvjeti pružanja usluga
Sve je isto kao na glavnoj Facebook aplikaciji.

Facebook Messenger ne preuzima kontrolu nad mobitelom.
Ljudima koji su zabrinuti zbog moguće zloupotrebe privatnosti jer aplikacija ima pristup kontaktima, snima razgovore i šalje poruke, Facebook objašnjava zbog čega se koriste ovi pristupi:

Snimanje audio zapisa: Omogućuje slanje glasovnih poruka, besplatno telefoniranje i slanje video materijala.

Primanje SMS poruka: Ako dodate telefonski broj korisničkom računu Messengera, možete potvrditi telefonski broj tražeći konfirmacijski kod koji šaljemo SMS porukom.

Pregled kontakata: Ovo dopuštenje omogućuje vam da dodate kontakt s mobitela kao kontakt na Messengeru. Uvijek možete prestati sinkronizirati kontakte s mobitela u postavkama Messengera. 

Komentirajte prvi

New Report

Close