4 dobro čuvane ‘tajne’ Facebooka

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2014. u 13:02
Reuters

O Facebooku se puno toga zna, ali postoji, naravno, niz činjenica o Zuckerbergovoj kompaniji koje nisu poznate široj javnosti.

O Facebooku se puno toga zna, ali postoji, naravno, niz činjenica o Zuckerbergovoj kompaniji koje nisu poznate široj javnosti.

Na društvenom servisu za razmjenu znanja Quora osvanulo je pitanje "Koje su neke od najbolje čuvanih tajni Facebooka?".

Odgovor je dao korisnik Alex Wu koji je četiri godine proveo u Facebooku, a danas radi u Quori na poslovima marketinga i komunikacija.

U svom odgovoru otkrio je četiri "tajne", odnosno slabije poznate činjenice o radu u Facebooku:

  • Nitko nema svoj ured, čak ni šef Mark Zuckerberg. Neki direktori imaju svoje sobe za sastanke, ali njihovo radno mjesto se nalazi među svim ostalim zaposlenicima.
     
  • "Dimenzioniranje" je način na koji Facebook funkcionira. Kada se Wu pridružio kompaniji, Facebook je imao oko 400 zaposlenika i 50 milijuna korisnika. Četiri godine kasnije tvrtka ima oko 4000 radnika (10 puta više) i više od milijarde korisnika (20 puta više).
     
  • Facebook grupe su glavni način komunikacije i diljenja informacija između zaposlenika tvrtke. Riječ je vjerojatno o jednom od najčešće korištenih Facebookovih proizvoda među njegovim djelatnicima.
     
  • Zaposlenici Facebooka shvaćaju svoj posao ozbiljno, ali ne shvaćaju sebe ozbiljno. "Prema mom iskustvu, to je najbolja vrsta ljudi s kojima možete raditi", kaže Wu.
     

Komentirajte prvi

New Report

Close