10 zanimljivosti o nadolazećem iPhoneu 6

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2014. u 11:25
Foto: Apple

Nove aplikacije, neprobojno staklo, barometar, bežično punjenje…

Danas je objavljen datum lansiranja novog iPhonea 6, a u velikom iščekivanju posljednjih mjeseci objavljeno je dosta vijesti, glasina i nagađanja o najnovijem Appleovom modelu.

Donosimo vam 10 zanimljivosti o novom iPhoneu iz izbora Business Insidera, a 9. rujan pokazat će koje su glasine bile istinite. 

Nova aplikacija "zdravlje"

U operativnom sustavu iOS 8 biti će aplikacija "zdravlje" koja će mjeriti korake i kalorije, a također će biti povezana s ostalim fitness aplikacijama. Osim ove aplikacije, nova iOS 8 platforma nudi mnoge funkcionalnosti za kameru, poruke i e-mailove.

Barometar

Moglo bi se dogoditi da iPhone 6 unutar ostalih aplikacija ima i barometar koji će mjeriti temperaturu, tlak zraka i visinu. Ako se ovo obistini, to će biti prvi smartphone s barometrom na svijetu.

Brže performanse i dugotrajna baterija

Kako Apple svaki puta usavršava procesor unutar iPhonea, čip koji će biti u najnovijem modelu osnažit će telefon, a bateriji "produžiti život".

Bežično punjenje

Iako se čini malo moguće, novi iPhone 6 mogao bi se puniti bez žice.

U tri boje

Mnogo je fotografija procurilo u javnost, najčešće su to bile "šestice" u srebrnoj boji, a nedavno su se pojavile crne, ali i zlatne varijante.

Kako će izgledati?

Nije 100%, ali vjerojatno će biti tanji od iPhonea 5. Zapravo, može se dogoditi da više izgleda kao peta generacija iPod Toucha, nego iPhone.

Veliki ekran

Za one kojima 4.7 inča nije dovoljno, Apple bi mogao lansirati model sa 5.5 inča! Kruže glasine da će oba modela izaći u isto vrijeme, a 9. rujna pokazat će istinu.

Veća rezolucija

Osim što će ekran biti mnogo veći, s obzirom na veću rezoluciju i slika će biti oštrija. 4.7-inčni ekran imat će rezoluciju 1704 x 960, što je korak naprijed u odnosu na 4-inčnu 1136 x 640. 

Neprobojan ekran

Ekran od specijalnog safirnog kristala navodno je toliko savitljiv i prilagođen svim nepogodama da se čovjek zaista treba potruditi da ga uništi.

Vibracija

Nova pogodnost koja će olakšavati tipkanje je lagana vibracija koja prilikom unosa brojki i slova pruža osjećaj da zaista tipkate, a ne samo da lupkate po staklu.

Komentirajte prvi

New Report

Close