GALERIJA: 10 najgorih Appleovih proizvoda svih vremena

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2014. u 13:24
Foto: YouTube

Pogledajte koji Apple proizvodi nisu zaživjeli na duže staze.

Dok s jedne strane Appleovi korisnici danas uživaju u uređajima poput iPoda, iPhonea i iPada, prije desetak i više godina Apple je imao i nekoliko promašaja.

Pogledajte koji to proizvodi, prema izboru Business Insidera,  nisu zaživjeli na duže staze

1. iPod Hi-Fi
Iako elegantnog i estetskog dizajna, ovaj se uređaj zbog manjkavosti u zvuku nije mogao nositi s konkurencijom.

 


Foto: YouTube

2. iMacov miš
Veličine hokejskog paka, ovaj miš koji je stigao u paketu s prvim iMacom nikada nije zaživio. Razlog? Neugodan za korištenje.

 


Foto: YouTube

3. Macintosh TV
1993. godine u Apple-u su na tržište izbacili Macintosh TV koji je prodan u samo 10,000 primjeraka najviše zato što nije uspio prikazati TV sliku na radnoj površini.

 


Foto: YouTube

4. Pippin
Ovim uređajem, Apple se 1997. odlučio probiti na tržište igraćih konzola, ali povučen je već sljedeće godine zbog slabe prodaje.

 


Foto: YouTube

5. Apple III
Trojka je trebala unaprijediti dvojku, ali zbog nepraktičnog dizajna u Appleu su odlučili da ovo računalo povuku iz prodaje.

 


Foto: YouTube

6. Newton PDA
Zbog ograničene funkcionalnosti, ovaj digitalni uređaj ("osobni asistent") trajao je svega 11 godina.

 


Foto: YouTube

7. Apple Quick Take
Jedan od prvih digitalnih aparata na tržištu Apple je lansirao u svijet 1994., godine a povukao ga je 1997. zbog preranog ulaska na tržište digitalnih fotoaparata.

 


Foto: YouTube

8. Macintosh Portable
Prvo Appleovo prijenosno računalo svijet je ugledalo 1989. godine, a s obzirom na "display" i probleme s baterijom, bilo je i preskupo – 7300 dolara.

 


Foto: YouTube

9. Power Mac G4 Cube
Izašao je 2000. godine, a cijenom od 1799 dolara za mnoge je bio preskup. Kada se tome pridoda i manjak unutarnjeg hlađenja, nije čudo da su ga povukli već sljedeće godine.

 


Foto: YouTube

10. ROKR E1
Proizveden od strane Motorole, ovo je prvi mobitel s iTunes podrškom. No zbog sporog prijenosa podataka i ograničenog prostora sljedeće godine je "ugašen".

 


Foto: YouTube

Komentirajte prvi

New Report

Close