10 najboljih smartphonea koji se mogu dobiti za manje od 700 kuna

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2015. u 18:49
Foto: Thinkstock

Sve više proizvođača se okreće prodaji jeftinijih smartphonea koji su dostupni većini.

Nekada je smartphone odličnih performansi bio usko povezan s visokom cijenom koja ga je pratila. Osim toga davatelji usluga bi vas prilikom kupnje najčešće vezali dvogodišnjim ugovorom pa bi vas nova igračka zapravo jako skupo koštala. No sada više nije tako.

Sve više proizvođača se okreće prodaji jeftinijih smartphonea koji su dostupni većini. Radi se o uređajima koji koštaju do 700 kuna, a koji kvalitetom ne zaostaju puno za onim koji su i deseterostruko skuplji. 

N1 je objavio popis smartphonea koji na američkom tržištu ne koštaju više od 700 kuna.

1. Alcatel ONETOUCH POP Astro

Ovaj mobitel je na američkom tržištu moguće kupiti za otprilike 500 kuna ako se obavežete na ugovorni odnos s davateljem usluge. Radi se o odličnom smartphoneu koji ima 4G vezu, četverojezgreni procesor i 1GB RAM-a te kameru od respektabilnih 5MP.

2. BLU Studio 5.0 C HD

Ako niste čuli za neku marku smartphonea to ne znači da nije kvalitetan. BLU Studio 5.0 C HD može se nabaviti za oko 650 kuna, a u njemu ćete naći zanimljivu konfiguraciju.

Stražnja kamera ima 8MP, posjeduje memoriju od 8GB koja je proširiva microSD karticom do 32 GB.

3. Cubot S168

Početna cijena mu je slična prethodnom smartphoneu, a od njega ne odskače mnogo ni performansama koje posjeduje. Hardware mu je sličan kao i u BLU-a. Osim toga odlikuje se dobrom  završnom obradom pa ćete imati osjećaj da koristite smartphone koji je mnogo skuplji nego što zapravo jest.

4. HTC Desire 510

Može ga se kupiti za oko 600 kuna bez ugovorne obveze. Njegove performanse odgovaraju cijeni što znači da ne morate očekivati 'zvijer' u rukama, ali za razuman novac dobit ćete smartphone koji će odraditi većinu zahtjeva koje pred njega postavite.

U tome će mu pomoći 1.2GHz procesor i 4GB ugrađene memorije. Posjeduje i kameru koja može snimati u visokoj razlučivosti što je svakako korisna značajka.

5. LG Tribute

Ovaj smartphone neki operateri nude već za 300-tinjak kuna i to bez ugovorne obveze. Radi se o uređaju s 4G karakteristikama. Posjeduje četverojezgreni procesor od 1.2GHz te 1GB RAM-a. Osim toga ovaj uređaj diči se lijepim dizajnom te predstavlja dobro Android iskustvo.

Od ostalih jeftinijih uređaja izdvajaju se  Microsoft Lumia 435, Motorola Moto E, Nokia Lumiu 635, Posh Revel S500a i Samsung Galaxy Ace 4.

Komentirajte prvi

New Report

Close