10 najboljih pametnih telefona na tržištu

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2015. u 10:59
Foto: Laura Lean/Press Association/PIXSELL

Iako se na tržištu pametnih telefona u sljedeća dva mjeseca neće dogoditi nikakva veća promjena, već sada postoji dovoljno raznovrsna ponuda telefona koja može kvalitetno odgovoriti na zahtjeve kupaca.

Iako se na tržištu pametnih telefona u sljedeća dva mjeseca neće dogoditi nikakva veća promjena, već sada postoji dovoljno raznovrsna ponuda telefona koja može kvalitetno odgovoriti na zahtjeve kupaca.

 

10 BlackBerry Classic

BlackBerry se vratio korijenima. Izgledom podsjeća na BlackBerry Bold od nekoliko godina ranije. S klasičnom tipkovnicom i većim ekranom, idealan je za one koji su poklonici starijih modela.

9. HTC One M8 For Windows

Model The HTC One M8 za Windows najbolji je među onima s Windows operativnim sustavom. Među ostalim modelima svoje klase ističe se najboljim izgledom – zahvaljujući metalnom dizajnu.

8. Samsung Galaxy Note Edge

Note model sličan je Galaxy Note 4 modelu, no Note Edge ima dodatni ekran sa strane koji se mijenja ovisno o aplikacijama koje se koriste. Ovaj "rubni" ekran ujedno može prikazivati i informacije poput novosti i brojnih drugih obavijesti, dok je ostatak ekrana isključen.

7. Nexus 6

Googleov posljednji model jest Nexus 6: masivne veličine i 6-inčnog ekrana, pokreće se na sustav Lollipop – najnoviju verziju Androida s najnovijim dizajnom. Ovaj je model dobar ukoliko ste od onih koji žele imati najnovije verzije Androida prije svih ostalih.

6. Moto X

Motorolin novi model Moto X, na tržištu se pojavio u rujnu i smatra se kandidatom za najbolji Android telefon. Sličan Googleovom Nexusu 6, Moto X ima čišću i bolju verziju softvera kojim se osvježava i nadograđuje puno brže. Što se dizajna tiče, više je nego zadovoljavajuć, a u prilog mu ide i 5.2 inčni ekran.

5. Samsung Galaxy Note 4

Samsungov novi Galaxy Note 4 jedan je od najboljih Android telefona koji se mogu kupiti. Ekran veličine 5.7 inča i metalni obrub kućišta ulijevaju više povjerenja od nekih ranijih modela. Za one koji žele predimenzionirane modele, Galaxy Note 4 svakako je sigurna opcija.

4. Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge varijacija je na temu običnog Galaxy S6-a s kojim dijeli i osnovne karakteristike, no ovaj model dolazi sa zakrivljenim ekranom koji doista dobro izgleda.

3. Samsung Galaxy S6

Za ovaj model se pokazalo kako je jedan od najboljih koje je Samsung proizveo i najbolji Android koji se može pronaći na tržištu. Ovo je prvi Samsungov model s dizajnom koji je kombinacija metala i stakla, i ima jednu od najboljih mobilnih kamera.

2. iPhone 6

Ukoliko ne želite (pre)velik ekran i ukoliko niste poklonik Androida i Windows Phonesa, ovaj je model idealan za vas. Odlična kombinacija dizajna, hardvera i izbornika aplikacija iPhone 6 stavljaju u sam vrh ove liste. Ujedno, 4.7 inčni ekran pomak je s onog 4-inčnog kakav je bio na iPhoneu 5s.

1. iPhone 6 Plus

Za većinu ljudi, ovo je najbolji pametni telefon. Iako neki smatraju kako ekran prevelik, vrijednost ovog modela povisuje baterija koja ima odličan vijek trajanja. Ujedno, riječ je o modelu koji je tanji i lakši u odnosu na ostale slične modele. A za sve one koji se dvoume između iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus, preporuka je da se posegne za Plus modelom.

Komentirajte prvi

New Report

Close