Zračna linija povezat će Sarajevo, Skoplje i Podgoricu

Autor: Poslovni dnevnik , 25. lipanj 2018. u 21:59
Zračni prijevoznik može računati na subvencije/Duško Marušić/PIXSELL

Svi zračni prijevoznici koji djeluju u regiji, uključujući Bugarsku, bit će pozvani da dostave ponude.

Vlade Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine dogovorile su plan za uvođenje letova između Sarajeva i Skoplja preko Podgorice, izvještava EX-Yu Aviation.

Prema nacrtu sporazuma između država, svi zračni prijevoznici, uključujući i one izvan ove tri zemlje, bit će pozvani na davanje usluge koja će biti subvencionirana.

"Razgovori koji se odnose na uspostavljanje ove rute su u toku. Ti letovi će pridonijeti poboljšanju povezanosti između tri glavna grada", rekao je prolog tjedna crnogorski veleposlanik u Sarajevu Velimir Šljivančanin.

Premijer Makedonije Zoran Zaev rekao je nedavno da je sadržaj ugovora između Makedonije, Crne Gore i BiH utvrđen i bit će proslijeđen svim zračnim prijevoznicima koji djeluju u regiji. Od prijevoznika će se tražiti da dostave svoje ponude. Dodao je da bi se Bugarska također mogla pridružiti regionalnoj inicijativi. Vlade Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine vjeruju da će nova linija potaknuti trgovinu i turizam, kao i kretanje ljudi.

Prethodno je bivši zračni prijevoznik BH Airlines nekoliko godina održavao letove između Sarajeva i Skoplja, koji su obavljani i preko Podgorice. Međutim, danas je vrlo izvjesno da zračna kompanija iz BiH neće održavati novu liniju jer je BH Airlines ugašen.  Početkom travnja premijer FBiH Fadil Novalić predložio je osnivanje nasljednika BH Airlinesa u kojeg će federalna vlada uložiti 2,7 mil. eura, ali to će potrajati. U početku bi taj novi prijevoznik radio s jednim unajmljenim zrakoplovom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close