Znate li odakle su kape kojima je Trump pozvao da se kupuje američko?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. siječanj 2017. u 10:11
Foto: Reuters

Originalne crvene bejzbol kape s natpisom koji predstavlja Trumpov slogan mogle su se kupiti na web stranici njegove kampanje po cijeni između 25 i 30 dolara.

Pristaše novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji su u petak nazočili inauguraciji u Washingtonu, najglasniju su potporu tijekom njegova inauguralnog govora izrazili nakon što je novi predsjednik pozvao da se "kupuje američko i zapošljava Amerikance". 

No taj je trenutak bio prepun ironije, jer su brojne Trumpove pristalice, koji su i u petak imali na glavama crvenu bejzbol kapu s natpisom "Make America Great Again", koja je postala zaštitni znak Trumpove kampanje, nosili kape proizvedene u Kini, Vijetnamu ili Bangladešu.

Neki od njih bili su ozbiljno zaprepašteni kada su otkrili da su Trumpove kape proizvedene u inozemstvu.

Rob Walker (44), koji se dovezao u Washington iz Georgije zajedno sa suprugom Abby (36), zaustavio se tijekom putovanja na odmorištu uz cestu kako bi kupio kapu s Trumpovom porukom. Ubrzo su ustanovili da je proizvedena u Kini. "Kina. Nemoj nikom reći", kazala je Abby.

Originalne crvene bejzbol kape s natpisom koji predstavlja Trumpov slogan mogle su se kupiti na web stranici njegove kampanje po cijeni između 25 i 30 dolara, a prema oznaci na unutarnjoj strani proizvedene su u Americi.

No te su također i mnogo skuplje od onih koje su se u petak prodavale na ulicama Washingtona za 20 dolara.

Joshua Rojas (25) i Alyssa Young (28), koji su iz Teksasa doputovali na inauguraciju, neugodno su se iznenadili kad su ustanovili da je kapa koju su kupili za 20 dolara proizvedena u Vijetnamu.

Slično su prošli i Victoria Scott (13) i njen brat Andrew Scott (12), koji su kupili kape, svaku za 25 dolara. Victorijina je proizvedena u Kini, a Andrewova u Bangladešu. No oni nisu od toga radili problem.

U svom govoru Trump je zauzeo oštar, protekcionistički ton.

"Od ovoga trenutka, vrijedit će 'prvo Amerika' ", rekao je. "Slijedit ćemo dva jednostavna pravila. Kupuj američko i zapošljavaj Amerikanca". 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Glupost od članka.

Ne, članak je vrlo dobar i otvara vruća pitanja.

U natjecanju za najgluplji novinarski napis 21. stoljeća, ovaj je među favoritima.
Čestitke autoru, ovo ne zna napisati nitko mrvicu pismen i barem površno obrazovan.

Dakle kape koje je on prodavao na webu su američke, a vi ga sada napadate jer one koje su prodavane na ulici nisu. Pa ne može on kontrolirati što se prodaje na ulici! Uključite malo vijuge prije nego ovakve stvari prepisujete od HINE koja sad po nalogu mora ocrnjivati Trumpa. Bar od vas očekujem da budete pametniji

New Report

Close