Zbog štrajka u njemačkim zračnim lukama otežan promet

Guliver/Thinkstock Guliver/Thinkstock

U zračnoj luci Koeln-Bonn više od polovine od 200 letova predviđenih za petak otkazano je...

Promet u nekoliko zračnih luka u Njemačkoj u petak se, drugi dan zaredom odvija otežano zbog štrajka sigurnosnog osoblja. U Hamburgu je "za petak predviđeno 179 odlazaka i dolazaka u zračnu luku, no dvije trećine odlazaka već je otkazano", rekao je za France presse glasnogovornik zračne luke Hamburg, podsjetivši da je u četvrtak otkazano 117 letova.

U zračnoj luci Koeln-Bonn više od polovine od 200 letova predviđenih za petak otkazano je, stoji u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama aerodroma. "Tijekom dana možemo očekivati još otkazanih letova.", stoji na stranici.

Sigurnosno osoblje, zaduženo za kontrolu putnika i ručne prtljage prije ukrcaja u zrakoplov, u četvrtak je u štrajku na poziv sindikata Ver.di, organiziranog u sklopu pregovora o visini plaća s poslodavcima. Dosadašnji pregovori nisu urodili nikakvim rješenjem, prenose agencije. Iz treće po veličini i prometu njemačke zračne luke Duesseldorf u četvrtak je otkazana gotovo polovina od ukupno 550 predviđenih letova.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve