Zbog štrajka radnika, zračni promet biti će u kolapsu: U Frankfurtu je već otkazano preko 500 letova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. siječanj 2019. u 15:32
Foto: Reuters

Prošlog tjedna štrajk je pogodio i zračne luke u Berlinu, Koelnu i Duesseldorfu.

Zračni promet u Njemačkoj mogao bi u utorak biti paraliziran zbog štrajkova radnika na sigurnosnim kontrolama u osam zračnih luka, među kojima je i najveća njemačka zračna luka u Frankfurtu, gdje je već otkazano gotovo 500 letova.

„Novi štrajkovi su nužni jer poslodavci nakon štrajkova upozorenja prošlog tjedna nisu reagirali novom ponudom“, rekao je predstavnik sindikata Verdi, koji okuplja radnike u javnim službama, Benjamin Rocher.
 
Osim u najvećoj zračnoj luci u Frankfurtu, gdje je već danas otkazano 470 od 1200 predviđenih letova, štrajkovi upozorenja su najavljeni i za zračne luke Muenchen, Hannover, Hamburg, Bremen, Leipzig, Erfurt i Dresden.
 
Sindikati za zaposlene u službama koje kontroliraju putnike i prtljagu za svoje zaposlene traže povećanje satnica na 19,50 odnosno 20 eura, sa sadašnjih 14 eura. Poslodavci nude povećanje od 6,5 posto.
 
Savez Njemačkih zračnih luka (ADV) oštro je kritizirao „štrajkačke ekscese“ sindikata koji, prema njihovom riječima, zloupotrebljavaju zračne luke za svoju borbu s poslodavcima.
 
„Verdi se ponaša potpuno neodgovorno napuhavajući ovaj sukob do nerazumnih razmjera“, kritizira ADV ukazujući na to da će samo sutrašnjim štrajkom biti pogođeno preko 200.000 putnika.
 
Prošlog tjedna štrajk je pogodio i zračne luke u Berlinu, Koelnu i Duesseldorfu

Komentirajte prvi

New Report

Close