Zbog lažne poruke na "Viberu" s računa mu skinut veliki novac

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Osobi iz Sarajeva skinuto je s bankovnog računa 1.200 KM i prebačeno na račun sportskih kladionica kada je poslala fotografiju svoje bankovne kartice nakon što je je primila poruku na "Viberu" da je dobitnik poklon-vaučera banke.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je četrdesetdvogodišnja osoba iz Sarajeva dobila poruku na "Viberu" kojom je obaviještena da je dobitnik poklon-vaučera banke u određenom novčanom iznosu te da je potrebno da banci dostavi broj bankovne kartice, piše portak Buka.

Osoba je uslikala bankovnu karticu i poslala fotografiju putem poruke, nakon čega je uvidom u bankovni račun ustanovila da joj je skinuto 1.200 KM, a uvidom u ispis transakcije utvrđeno je da je ovaj iznos prebačen na račun sportskih kladionica, priopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu i u tijeku je rad na rasvjetljavanju kaznenog djela prevare.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apelira na građane, korisnike telefona i svih društvenih mreža, da budu oprezni prilikom njihovog korištenja i ustupanja svojih osobnih podataka kako ne bi došlo do zloupotrebe, kao i u svim situacijama u kojima se od njih traže osobni podaci, posebno na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve