Zbog gospodarske krize i jeftine valute turisti ih opsjedaju: “Provjeravala sam cijene dvaput, nisam mogla vjerovati da je toliko jeftino”

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2018. u 10:06
Foto: Getty Images

U restoranima i kafićima, hamburgeri i komadi pizza koštali su oko 15 kuna, a ničim se nije moglo vidjeti da domaći cijenama nisu zadovoljni.

S obzirom na gospodarske probleme u kojima se Turska našla, prilikom čega je njena valuta Lira potonula na niske grane, situaciju su mahom počeli koristiti – turisti. Kako piše Punkufer, njima zemlja nikad nije bila jeftinija, tako da recimo, Britanci, u velikom broju stižu ovdje na odmor.

Cijene u Turskoj sad su jednake onima u Velikoj Britaniji prije 30 godina, tako da britanske obitelji ohrabrene odlaze na odmor u Tursku. Neki od onih koji su se vratili, oduševljeno pričaju kako pintu pive u kafićima i restoranima plaćaju tek 10 kuna, bijelo vino ne mnogo skuplje, a odjevne predmete mogu pronaći od 5 kuna naviše.

Urednica Mirrora, Kay Harrison, nedavno se vratila s odmora te je odlučila svoje iskustvo podijeliti s čitateljima. „Cijene su bile nevjerojatne. Svaku stvar sam provjeravala dvaput jer nisam mogla vjerovati da tako malo košta“.

„U restoranima i kafićima, hamburgeri i komadi pizza koštali su oko 15 kuna, a ničim se nije moglo vidjeti da domaći cijenama nisu zadovoljni“ – rekla je Kay. „ Na jednom mjestu popili smo veliko pivo, vino, dva kolača i sok od naranče. Sve to stajalo nas je šezdesetak kuna“ – dodala je.

Komentari (4)
Pogledajte sve


britanka, urednica Mirrora, izražava cijene u kunama?

pa ostalo joj od ljetovanja kod Capele

britanka, urednica Mirrora, izražava cijene u kunama?

Toooo mali :))

New Report

Close