‘Zatreba li, Slovenija spremna na lex Mercator’

Autor: Poslovni dnevnik , 12. travanj 2017. u 21:59
Zakon je spomenuo ministar Zdravko Počivalšek/T. Miletić/PIXSELL

U Deželi se ne vodi postupak o poslovanju trgovačkog lanca u vlasništvu Agrokora.

Slovenija je poslovanje i radna mjesta u Mercatoru spremna zaštititi i zakonom. Tu je poruku u utorak odaslao ministar gospodarstva te zemlje Zdravko Počivalšek, a prenio mariborski list "Večer".

Spominje se da bi, zatreba li uopće, bila riječ o  posebnom zakonu, po uzoru na hrvatski "lex Agrokor". Ovoj izjavi ministra gospodarstva Slovenije prethodilo je izlaganje njezina premijera Mire Cerara koji se u utorak bio sastao s novim glavnim direktorom Mercatora Tomislavom Čizmićem i regionalnim direktorima tog lanca u Srbiji i Crnoj Gori. Cerar je poručio kako si Slovenija nipošto ne može dopustiti propast Mercatora ma tko bio njegov vlasnik budući da je riječ  o kompaniji koja u Sloveniji ima više od 10.000 zaposlenih i glavni je kanal za plasman slovenske prehrambene industrije u zemlji i regiji.

U istom je obraćanju potvrdio da su se pojavile informacije o odljevu novca iz Mercatora u Agrokor, ali i da za to dokaza nema. Nadzornom odboru Mercatora ipak je poručio kako od njih očekuje da provjeri takve spekulacije. "U vezi s Agrokorom i Mercatorom slovenska vlada prati stanje i bude li potrebno spremna je pravovremeno reagirati", zaključio je Cerar. Inače, Večer je objavila kako se u Sloveniji se ne vodi nikakav postupak ni istraga o poslovanju Mercatora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close