Zastava očekuje milijune eura naknade od Ljubljane

Autor: Poslovni dnevnik , 20. srpanj 2015. u 21:59
Dragan Srejović, generalni direktor kragujevačke Grupe Zastasva vozila

Kragujevačkoj tvrtki pripalo 2,4 mil. eura za uzurpiranu imovinu.

Prvostupanjski sud u Ljubljani presudio je da Slovenija mora zbog nezakonito uzurpirane imovine kragujevačkoj Grupi Zastava vozila isplati naknadu za prodajno-servisni objekt u Ljubljani, procijenjen na oko 2,4 milijuna eura.

Kako navodi beogradski dnevnik Danas, Zastava, očekuje znatno veću naknadu, uvećanu za kamate obračunate za 24 godine unazad, od 31. siječnja 1991. Generalni direktor Grupe Zastava vozila Dragan Srejović kaže da će se kragujevačka kompanija, ako drugostupanjski sud u Ljubljani poništi prethodnu presudu, obratiti Sudu u Strasbourgu, čime u Zastavi, prema njegovim riječima, demonstriraju odlučnost povrata ili naplate imovina koja je proteklih desetljeća, širom bivše Jugoslavije, stjecana novcem Zastave.

Kako tvrdi Srejović, Zastava ima valjanu dokumentaciju o imovini te kompanije u svim novonastalim državama na prostoru bivše SFRJ.Osim toga, Srejović očekuje da će uskoro biti riješen problem Zastavine imovine u Bosni i Hercegovini, konkretnije u Sarajevu, gdje su u vlasništvu Zastave dva prodajno-servisna objekta, ukupne vrijednosti oko 1,4 milijuna eura. Kragujevačka kompanija je svojevremeno sporazumno naplatila imovinu u Hrvatskoj (objekt u Zagrebu i odmaralište u Pučišću na Braču) i u Makedoniji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close