Zagrebačka “Agroproteinka” gradi novu tvornicu u BiH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. veljača 2015. u 12:31
Ivica Grlić, direktor tvrtke "Bioorganika, Foto: Žarko Bašić / Pixsell

“Agroproteinka” je osnovala posebnu tvrtku pod nazivom “Bioorganika”.

Zagrebačka tvrtka "Agroproteinka", specijalizirana za preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla, izgradit će u mjestu Kakanj u središnjoj Bosni tvornicu animalnih proteina te životinjske i tehničke masti, priopćila je u utorak općinska uprava Kaknja, s kojom je zagrebačka tvrtka sklopila ugovor o investiciji vrijednoj deset milijuna eura.

"Agroproteinka" je osnovala posebnu tvrtku pod nazivom "Bioorganika", koja će upravljati tom investicijom u industrijskom gradiću smještenom tridesetak kilometara sjeverno od Sarajeva, a nova tvornica će u radu strogo poštovati zakone i normative zaštite okoliša koje su propisane u državama-članicama Europske unije.

"Bez obzira na svu kompleksnost sustava u BiH, mi smo se odlučili za investiciju zbog lokacije, ali prije svega ovdje treba spomenuti izuzetno povoljnu investicijsku klimu", izjavio je Ivica Grlić, direktor tvrtke "Bioorganika".

Općina je za gradnju nove tvornice za investitore predvidjela poticaj u vidu povrata naknade za rentu i za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Općina Kakanj u potpunosti snosi i sve troškove registracije gospodarskog društva.

Komentirajte prvi

New Report

Close