Za Zastava kovačnicu traže 3,4 mil. eura

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2017. u 22:00
Vrijednost Zastava kovačnice procijenjena je na 6,7 mil. eura

Natječajnu dokumentaciju otkupile su dvije srpske, te po jedna kineska i talijanska tvrtka.

Nakon upravo okončane nove procjene vrijednosti imovine tvornice, natječaj za ponovnu prodaju Zastava kovačnice u bankrotu zakazan je za početak sljedećeg tjedna, odnosno za 24. travanja. Vrijednost Kovačnice kao pravne osobe, prema novoj procjeni, iznosi 848,85 milijuna dinara ili 6,75 milijuna eura. Novoprocijenjena vrijednost za 1,1 milijun eura veća je od one koju lani nije prihvatila Porezna uprava.

Natječajnu dokumentaciju Zastava kovačnice, uplatom depozita od po 1,37 milijuna eura, otkupile su, doznaje list Danas, četiri kompanije, dvije srpske, od kojih je jedna Zastava oružje, te po jedna kineska i talijanska tvrtka. Početna prodajna cijena tvornice na predstojećem natječaju je 50% od novoprocijenjene vrijednosti kompanije, odnosno nešto više od 3,4 milijuna eura.

Zastava Kovačnica prošle je godine proizvela i Zastavi oružju, te automobilskim kompanijama u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Rumunjskoj isporučila 1700 tona proizvoda, što je samo 15% od potencijala tvornice, ali je proizvodnja, u kojoj je angažirano oko 160 radnika, organizirana bez dana 
zastoja.

Komentirajte prvi

New Report

Close