Za zakup plaže u susjednoj državi između 200 i 110.000 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 13. lipanj 2018. u 07:41
Od sljedeće godine izletnička, obiteljska, nudistička i pet friendly kupališta u Crnoj Gori/Thinkstock

Novom kategorizacijom kupališta osigurat će se njihova tematizacija, usmjerena na ciljane grupe posjetitelja.

Predrag Jelušić, direktor Javnog poduzeća za upravljanje morskim dobrom iz Budve, za Dnevne novine i Pobjedu najavio je novu kategorizaciju na crnogorskim plažama, koja će se primjenjivati od sljedeće godine.

"Strategijom održivog upravljanja plažama koja je urađena za Morsko dobro, predložena je nova kategorizacija kupališta, pa ćemo osim dosadašnjih hotelskih i javnih, u svakom primorskom gradu imati ona za ciljane grupe gostiju kao što su izletnička, obiteljska, pet friendly, nudistička i sportsko-rekreativna kupališta", objasnio je Jelušić.

Hrvatski konzorcij kojeg čine Hotelsko i destinacijsko savjetovanje iz Zagreba, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Urbanistički institut Hrvatske i kompanija Proficiscor iz Zagreba, za JP Morsko dobro izradio je Strategiju održivog upravljanja plažama kojom je predložena nova kategorizacija za organizaciju kupališta.  "Primjenom ove strategije u programima i planovima od 2019. godine, osigurat ćemo tematizaciju kupališta u skladu s turističkim trendovima i potražnjom", kazao je Jelušić.

Prema njegovim riječima, planom objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za razdoblje od 2016. do 2018. utvrđeno je 359 kupališta na crnogorskoj obali.

"Javnim pozivom za davanje u zakup do danas je ustupljeno 330 kupališta, i to 102 na području općine Herceg Novi, 23 u Kotoru, 21 u Tivtu, 99 u Budvi, 44 u Baru i 41 u Ulcinju", rekao je Jelušić. Najviši zakup plaže stoji 110.000 eura, a najniži 200 eura.

"Najvišu cijenu ponudio je zakupac plaže Trsteno u općini Kotor i ona iznosi 110.000 eura. Najniža zakupnina kupališta je u općini Herceg Novi u iznosu od 200 eura", dodao je Jelušić. Planom će također biti smanjen broj privremenih lokacija u zoni morskog dobra. 

Komentirajte prvi

New Report

Close