Za RTB Bor nude do 600 milijuna dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 21. rujan 2017. u 14:04
Otvarat će se novi rudnici u Boru/Jurica Galoić/PIXSELL

Dvije kanadske, jedna ruska i dvije kineske kompanije žele strateško partnerstvo.

Od osam kompanija, koliko ih je zainteresirano za strateško partnerstvo s Rudarsko-topioničkim bazenom Bor, srpskim proizvođačem bakra i zlata, njih pet je obavilo uvid u rudarsko-geološko, tehnološko-metalurško i financijsko stanje u RTB-u, nakon čega su za partnerstvo s kompanijom ponudili između 500 i 600 milijuna dolara, doznaje Blic u vladi Srbije.

"Riječ je o vrlo ozbiljnim kompanijama, čija imena ne možemo otkriti jer još nije ni rapisan natječaj za izbor strateškog partnera", navodi sugovornik Blica iz vlade Srbije.

Riječ je dvije kanadske kompanije, jednoj ruskoj i dvije kineske. "Te kompanije žele investirati do 500 milijuna dolara u otvaranje dva nova rudnika u Boru – Cerovo 2 i Cerovo primarno, što su najveća RTB-ova nalazišta.  

Do 100 milijuna dolara nude za proširenje proizvodnje u borskom rudniku Veliki Krivelj i majdanpečkom nalazištu Južni revir", objašnjava Blicov sugovornik. Međutim, nakon rasta cijene bakra na Londonskoj burzi metala, ni vladi Srbije se više ne žuri s uvođenjem strateškog partnera u kompaniju iz Bora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close