Za razvoj Dunava 66,5 mil. ‡

Autor: Poslovni dnevnik , 02. srpanj 2017. u 21:59
Povećat će se obujam riječnog transporta na Dunavu/Davor Javorović/PIXSELL

Ulaganje u veliki srpski prirodni i gospodarski resurs.

Planirana ulaganja u razvoj riječnog transporta i zaštitu prirodnih osobina Dunava od ukupno 66,5 milijuna eura najveća su u posljednjih nekoliko desetljeća, izjavila je potpredsjednica vlade Srbije i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Prema njenim riječima, ta sredstva omogućit će da Srbija iskoristi jedan od svojih najvećih prirodnih i gospodarskih resursa. Ona kaže i da je ministarstvo koje vodi, uz pomoć Europske unije, osiguralo značajna sredstva za razvoj plovidbe Dunavom, što će omogućiti rast obujma riječnog transporta, kao i povećanje investicija.

"U rujnu će početi izvođenje radova u sklopu projekta otklanjanja šest kritičnih sektora na Dunavu, od Beograda do Bačke Palanke, kao i uvođenje elektronskog sustava obilježavanja plovnog puta Dunava.

Ukupna vrijednost ta dva projekta je 18 milijuna eura i financiraju se iz programa IPA 2013", rekla je Mihajlović. Europska komisija odobrila je i financiranje modernizacije brodske prevodnice HE ?erdap 1 što će se realizirati od 2018. do 2020, što će biti prva velika rekonstrukcija tog objekta nakon 40 godina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close