Za proširenje Aerodroma Tuzla 18 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 24. svibanj 2017. u 21:59
Očekuje se 500.000 korisnika aerodromskih usluga/Duško Marušić/PIXSELL

Zbog porasta zračnog prometa i broja putnika.

Međunarodni aerodrom Tuzla kreće u najavljeno proširenje kapaciteta. Porast zračnog prometa i očekivanje da će aerodromske usluge koristiti više od 500.000 putnika natjerali su aerodrom na modernizaciju i proširenje kapaciteta aerodromske zgrade putničkog terminala.

Kompanija je jučer raspisala naječaj za javnu nabavu radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade putničkog terminala.  Radovi raspoređeni u četiri lota obuhvaćaju građevinske radove, radove na krovu i druge građevinske i zanatske radove, vodoinstalaterske i sanitarne radove, strojne i instalaterske radove, te elektroinstalacijske radove na dograđenom i rekonstruiranom dijelu zgrade putničkog terminala.

 Procijenjena vrijednost građevinskih i zanatskih radova je 1,3 milijuna KM (oko 5,2 mil. kuna), vodoinstalaterskih i sanitarnih radova nešto više od 40 tisuća KM, strojnih i instalaterskih oko 326 tisuća KM, a elektroinstalacijskih 537 tisuća KM., što je ukupno 4,5 mil. KM (oko 18. mil. kuna) Kada je riječ o terminalu, planirano je proširenje aerodromske hale, prostora za odlaske i dolaske, šaltera za registraciju putnika, te ostalih sadržaja. Aerodrom je sredstva osigurao dijelom iz kredita, te od vlada Tuzlanskog kantona i FBiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close