Za obnovu Nikole Tesle 262 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 21. siječanj 2019. u 21:59
Gradit će se, uz ostalo, i nova pista dužine 3500 metara

Grčka tvrtka Terna potpisala je s koncesionarom beogradskog aerodroma kompanijom Vinci Airports ugovor o nizu infrastrukturnih radova koji će povećati promet.

Kompanija Terna, podružnica grčke GEK Terna Grupe, potpisala je 18. siječnja s kompanijom Vinci Airports, koncesionarom beogradskog aerodroma Nikola Tesla, ugovor o njegovoj dogradnji i obnovi, priopćeno je iz Terne.

Projekt je dio zajedničkog ulaganja (Vinci 51%, Terna 49%), a proračun predviđen za radove iznosi 262 mil. eura u razdoblju od pet godina, navodi zrakoplovni portal Tangosix.

Projekt obuhvaća niz infrastrukturnih radova s ciljem razvoja i unaprjeđenja aerodromskih kapaciteta i operativnih uvjeta, povećanja putničkog i kargo prometa, kao i omogućavanja zračnim prijevoznicima da ponude nove rute.

Radovi na putničkim terminalima odnose se na izgradnju novih objekata s ukupnom površinom od 42.000 kvadrata, kao i obnavljanje već postojećih ukupne površine od 15.000 kvadrata.

Projekt obuhvaća i izgradnju nove piste dužine 3500 metara, obnavljanje i nadogradnju postojeće piste duge 3400 metara, izgradnju novih devet poletnih staza, proširenje postojeće platforme i drugo. Također, u planu je i izgranja novih parkirališta sa 2400 parkirnih mjesta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close