Za most preko Boke Kotorske 67,9 mil. €

Autor: Poslovni dnevnik , 23. siječanj 2019. u 21:59
Most preko bokokotorskog zaljeva skratit će putovanje

Među usvojenim prioritetnim infrastrukturnim projektima najvrjednija je Jadransko-jonska autocesta, a obilaznica oko Herceg Novog stajat će 193,2 milijuna eura.

Na posljednjoj sjednici crnogorske lade usvojena je Jedinstvena lista prioritetnih infrastrukturnih projekata, dopunjena projektima iz područja digitalne infrastrukture. 

Među njima je nekoliko vezanih za Herceg Novi, vrijednih nekoliko stotina milijuna eura, koji čekaju završetak planske ili projektne dokumentacije, te rješavanje mogućih imovinsko-pravnih odnosa, pišu Dnevne novine.

Najvrjednija je izgradnja Jadransko-jonske autoceste na crnogorskom primorju. Ovaj projekt obuhvatit će sedam segmenata, odnosno izgradnju obilaznica u primorskim općinama. Obilaznica oko Herceg Novog, tj. dionica od granice na Debelom brijegu do Bijele, trebalo bi biti dugačka 17 kilometara (obilaznica 8 km, cesta Herceg Novi – Bijela 9 km).

Procijenjena vrijednost projekta je 193,2 milijuna eura. Izgradnja mosta preko Bokokotorskog zaljeva, uz vijadukte i pristupne ceste, procijenjena je na 67,9 milijuna eura.

Projekat je po metodologiji za izbor infrastrukturnih projekata ocijenjen kao 1b, što znači da je riječ o projektu za koji se priprema tehnička dokumentacije koja prethodi natječaju, odnosno projektu nedostaju konačne suglasnosti i dozvole. 

Komentirajte prvi

New Report

Close