Za Krnovo 3,6 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 02. svibanj 2019. u 21:59
Krnovo je prvi vjetropark izgrađen u Crnoj Gori

Poticaji za vjetropark.

Kompaniji Krnovo Green Energy, u čijem je vlasništvu vjetropark Krnovo, u prvom tromjesečju isplaćeno je 3,59 milijuna eura poticaja za električnu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora, pokazuju podaci Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COTEE).

Vjetroelektrana na Krnovu je prvi vjetropark u Crnoj Gori ukupne instalirane snage 72 megavata i godišnje proizvodnje oko 220 gigavatsati električne energije.

Radovi na Krnovu završeni su krajem 2017. godine, a izgradnja je financirana kreditima Europske banke za obnovu i razvoj, Njemačke razvojne banke (KfW), IPEXBank i francuske razvojne financijske institucije Proparko.

Iz COTEE-a su agenciji Mina-business rekli da je vlasnicima malih hidroelektrana u prvom ovogodišnjem tromjesečju, kao naknada za obnovljive izvore energije, ukupno isplaćeno 604.000 eura. Kompanija Hidroenergija Montenegro dobila je u prvom trmojesečju najviše, 287.000 eura.

U njenom vlasništvu su na području općine Berani male hidroelektrane Bistrica, Jezerštica, Orah, Rmuš, Spaljevići i Šekular.

Komentirajte prvi

New Report

Close