Za bogatije Tesla grad, a za mase stanovi ispod 500 eura

Autor: Sergej Novosel Vučković , 01. kolovoz 2016. u 11:00
Ekskluzivni kompleks bit će na rijeci Savi

Cijena socijalnih stanova bit će ispod tržišne i na njihovoj gradnji bila bi angažirana sva domaća operativa, što će oporaviti i građevinski sektor.

Srbijanska BK grupa, građevinski konglomerat, ulazi u novi zamah, izgradnju socijalnih stanova za cijenu od 500 eura, čak i manje, po četvornom metru. Tu je investiciju, kao opreku već planiranom ekskluzivnom naselju Tesla grad u Novom Beogradu, najavio Bojan Karić.

"Plan je da kompanija počne graditi socijalne stanove krajem 2017. ili početkom 2018., s lokacijama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu", kaže Karić, prenose Večernje novosti. Ukupno bi se u Beogradu, u naselju Makiš uz Savu, napravilo oko tri milijuna kvadrata upotrebljive površine, a cijene bi, dakle, bile ispod tržišnih, poput onih POS-a u Hrvatskoj, s tom razlikom što je ovdje u pitanju privatni kapital, dok u Hrvatskoj u socijalnu stanogradnju ulaže država.  

 

4mlrd.

eura vrijedan projekt Tesla grada, sa stanovima, šoping centrom…

Karići su istaknuli i da će na ovom projektu nastojati angažirati domaću operativu. "Težit ćemo tome da zaposlimo našu radnu snagu i da koristimo materijale proizveden u Srbiji", ističu. Angažiranje srpskih građevinara na gradilištaim u zemlji i svijetu otvara i nove perspektive i vodi oporavku građevinske industrije, što je prvi pouzdan znak oporavka nekoga gospodarstva, navodi Tanjug. BK grupa ima zamisao da si svaka srpska obitelj može priuštiti stan. Stanovi za široke mase, obzirom na to da je u Srbiji prosječna plaća znatno manja od 400 eura, sasvim će sigurno mnogima pomoći u rješavanju pitanja krova nad glavom, dok im luksuz nije ni u mašti.  

No, dijelu Beograđana bi mogao biti u susjedstvu, budući da je BK grupa najavila i da ide u konačnu realizaciju spomenutog Tesla grada, čim se za nj ishodi građevinska i ine dozvole.  Ovaj grad u gradu nalazit će se također na Savi, preko puta "Beograda na vodi" ili kod Ade Ciganlije i na dva milijuna četvornih metara obuhvaćat će i stambene zgrade, poslovni i trgovački centar, parkove i vrtove. Vrijednost projekta je četiri milijarde eura i u 5 godina bi, navodi BK Grupa, na njemu radilo 43.000 ljudi. U budućim poslovnim objektima Tesla grada posao bi našlo još 18.000 građana.

Podrška Vučića

'Nismo manje važni od industrije'
Karići smatraju da Tesla grad nije ništa manje važan za Srbiju od željezare u Smederevu ili Zastave u Kragujevcu i nadaju se da će njihov golemi projekt stoga podržati i premijer Aleksandar Vučić. i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Tim više što ih je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko podržao u projektu Minsk mir, multifunkcijskom centru "teškom" 13,4 milijardi dolara.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Tesla grad? To oni nas provociraju???

Kada mi nećemo koristiti Teslino ime onda zašto se čudimo Srbima? Oni lijepo koriste priliku. Glavno je da mi imamo zračnu luku Tuđman a Beograd zato ima Teslu. Predivno.

Ovi socijalni stanovi u Beogradu ce biti vjerojatno veci fijasko od Sopnice. Mada je tesko premasiti standarde koje Milan postavi.

Opet fašisti svojataju tuđe!

New Report

Close