Najveća ruska internet kompanija ulazi na balkansko tržište

Autor: Poslovni dnevnik , 02. lipanj 2019. u 09:31
Yandex ima svoj internet pretraživač i brojne korisne analitičke alate

Pretraživačka i reklamna mreža najveće ruske informatičke kompanije pokriva 80 posto korisnika interneta u Rusiji.

Yandex, Najveća ruska internet kompanija, vlasnik najpopularnijeg ruskog pretraživača i internet portala, ulazi na tržište Balkana.

Srpski poduzetnici moći će se obratiti ruskoj publici uz pomoć Yandexovih alata za oglašavanje, a službeni zastupnik Yandexa na području Srbije postala je kompanija 516. Kompanija će pružati podršku kupcima i partnerima Yandexa u Srbiji u organizaciji marketinških kampanja, uzimajući u obzir specifičnosti i osobine ruskog tržišta.

Velik interes kompanija
Za predstavnike srpskog biznisa bit će dostupno oglašavanje na Yandex pretraživačkim i reklamnim mrežama, koje pokrivaju 80% korisnika interneta u Rusiji, objašnjava portal eKapija. Također, klijenti u Srbiji moći će koristiti Yandexove analitičke i marketinške alate, kao što su Yandex.Metrica, AppMetrica, Brand Lift. "Vidimo veliko zanimanje srpskih kompanija za potencijalne klijente iz Rusije.

Internet oglašavanje danas je jedan od najučinkovitiji kanala komunikacije s ciljnom grupom. Tržište oglašavanja ubrzano se razvija: formati se mijenjaju, pojavljuju se novi proizvodi i tehnologije, na primjer, komplikacija targetinga ili novi analitički alati. Zajedno s tvrtkom 516, želimo pomoći lokalnom biznisu da učinkovitije radi s ruskom publikom, privuče nove klijente i ostvari najveći učinak od ulaganja u oglašavanje", kaže Bernard Lukey, direktor Yandex Europe.

"Nove mogućnosti za privlačenje turista, uspostavljanje kontakata u prehrambenoj i lakoj industriji ili proizvodnji farmaceutskih proizvoda, samo su mala lista prednosti koje nudi suradnja s ruskim internetskim divom", komentirala je početak suradnje Olga Nedeljković, regionalni direktor tvrtke 516. U veljači ove godine Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika beograda, primio je Antona Petrakova, glavnog direktora ruske kompanije Yandex Taxi, koja je nedavno ušla na tržište u Beogradu.

Yandex taksi već radi
Vesić je izrazio zadovoljstvo što je jedan od velikih svjetskih taxi servisa, s aplikacijom koja povezuje vozače i one koji naručuju vožnju, došao na srpsko tržište. "To pokazuje da je Beograd sve zanimljiviji za svjetske kompanije i da je dobra destinacija za investiranje, kao i da naše tržište raste", istaknuo je Vesić, koji je tom prigodom Rusima poželio dobrodošlicu na srpsko tržište, dodajući da se nada kako će i druge svjetske kompanije koje se bave tim poslom naći mjesto na tržištu Beograda.

Zamjenik gradonačelnika ih je upoznao s namjerama Grada Beograda, kada je riječ o taksi prijevozu, a prije svega s novim zakonskim izmjenama koje omogućavaju da se grad uspješno bori s "divljim taksistima", koji su nelojalna konkurencija svima.

Oni, kako je naveo, nisu samo nelojalna konkurencija legalnim taksistima već i varaju građane i unose nesigurnost među njih kada koriste taksi usluge. "U poslednjih mjesec dana od primjene novih zakona, čije je promjene inicirao Grad Beograd, do ovog trenutka oduzeto je više od 30 taksi vozila od ljudi koji su nelegalno obavljali tu djelatnost. Beograd će nastaviti s tim i u budućnosti. Grad će u sljedećem razdoblju riješiti problem s 'divljim taksistima', kako se više ne bismo sramotili pred turistima kojima se naplaćuju desetostruko veće cijene", rekao je Vesić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close